Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Anne baba olmak için mini rehber

Anne baba olmak için mini rehber İşte anne, baba olmak isteyen eşler için mini bir rehber. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr...


Anne baba olmak için mini rehber

İşte anne, baba olmak isteyen eşler için mini bir rehber.


Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Numan Bayazıt anne ve baba olmak isteyen eşler için mini bir rehber hazırladı.

1. Kilonuzu Kontrol Altında Tutunuz

Aşırı şişmanlık ya da zayıflık adet düzenini bozar.

Östrojen hormonunun büyük kısmı başka hormonların yağ dokusunda dönüştürülmesi ile ortaya çıkar. Bu dengenin en iyi işlediği vücut ağırlığı ve yağ kitlesi oranı yüzde 17-21'dir. Aksi durumlarda östrojen seviyesi artar ya da azalır.

2. Sigarayı Bırakınız

Sigaranın etkileri çok iyi bilinmesine karşın sigara kullanım alışkanlığı halen yüksek. Oysa sigaranın sperm sayısını yüzde 17 kadar düşürdüğü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Sigara, kadınlarda sadece hamile kalmayı geciktirmekle kalmaz; düşüklere de neden olur. Sigara alışkanlığı olan kadınların infertilite tedavisine başlamaları halinde ihtiyaç duyulan ilaç miktarı da içmeyenlere göre fazla olur.

3. Egzersiz Yapın

Günlük hafif egzersiz beden ve zihin sağlığını korumanın en kolay yoludur. Hamilelikte yürümek, bisiklete binmek, yüzmek ve aerobik ideal sporlar arasındadır. Spor sayesinde yağlar yakılır, stres seviyesi düşer ve hormonal işleyiş düzelir. Ancak aşırı egzersizin de yumurtlama ve adet düzenini bozduğunu unutmamak gerekir.

4. Sağlıklı Besleniniz

Sağlıklı beslenmek ideal vücut ağırlığını koruyup hormonal seviyelerin normal düzeylerde seyretmesini sağlar. Yiyecek seçiminde antioksidan ve özellikle vitamin C ve E'den zengin olanlar tercih etmekte fayda var. Bu yiyecekler erkeklerde sperm sayı ve hareketlerini olumlu etkiler. Aşırı yağ kitlesinin yumurtlama düzenini bozma nedenlerinden biride insülin salgısının artmasıdır.

5. Doğru Zamanda İlişkiye Giriniz

Yumurtlamayı takiben yumurtanın döllenebilme süresi 24-48 saat spermin dölleyebilme süresi ise 72 saattir. Bu nedenle ilişki zamanlamasına dikkat etmek gerekir. Kadınlar bekledikleri adetten 14 gün önce yumurtlar. Gebelik olasılığının en yüksek olduğu ilişki yumurtlamadan önceki birkaç gün içinde gerçekleşendir. Böylece yumurtlama olduğunda spermle karşılaşma olasılığı artar. Olasılığı artırmak için iki üç günde bir ilişkiye girmek yeterli.


Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle