Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Evlilikte iki kişinin mutluluk üçgeni...

Evlilik üzerine çalışmalar yapan uzmanlar, bir evliliğin gelecekte nasıl olacağını belirleyen pek çok faktör bulmuşlardır. ''Mut...

Evlilik üzerine çalışmalar yapan uzmanlar, bir evliliğin gelecekte nasıl olacağını belirleyen pek çok faktör bulmuşlardır. ''Mutlu bir evlilik için 'evlilik üçgeni'ne uymanız gerekiyor'' diyor Psikolog Çiğdem Yumbul.

Aile olmak yeni bir başlangıca yol almaktır. Kendi özelliklerinizi ve onun özelliklerini bilmenizin yanısıra ilişkinizdeki karekterlerinizi de analiz etmelisiniz. Birbirinize dinlemek hakkı tanıdıkça bu evlilik yolculuğunun daha keyifli olacağını göreceksiniz.

1. Kişisel özellikler

Bireylerin kişilik özellikleri; sağlıklı bir duygusal yaşama sahip olup olmadıkları, değerleri, inançları ve tavırlarıdır.

Olumlu kişilsel özellikleri

Kendine saygı ve esneklik
Kişilerle ilişkiler
Kendine güven
Evlilik hakkında gerçekçi inançların olması

Olumsuz kişisel özellikler

Depresif ruh hali
Dürtüleriyle hareket etme

2. Çift Özellikleri

Evlilikte uzlaşma sağlamak ve huzurlu bir yaşam sürmek için iki tarafta birbirlerinin özelliklerini iyi bilmeli ve iyi iletişim içerisinde olmalıdırlar.

Olumlu özellikler

Çiftler arası iletişim ve çatışma çözme becerileri
Çiftin ne kadar zamandır tanıştıkları ve birbirlerini ne kadar iyi tanıdıkları
Ortak değerlere ve hedeflere sahip olma

Olumsuz özellikler

Evlilik denemesi olarak çiftin beraber yaşaması

3. Bireyin ve ilişkinin içinde bulunduğu şartlar

Çiftlerin aile geçmişlerinin özellikleri; önceki evlilikleri, eğer varsa bu evlilikten olan çocukları, bireylerin kendi ebeveynlerinin evlilik kalitesi, ailelerindeki iletişim kalitesi, evlenme yaşı, ebeveynlerin ya da arkadaşların evliliğe onay verip vermemeleridir.

Kişinin yaşam şartları ve onunla seçtiği hayattaki yaşam şartları düşünülmelidir. Maddi faktörlerde ilişkideki tatsızlıkları etkiliyor.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle