Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Aldatmayan erkek var mı?

Aldatmayan erkekler var mı, varsa neden aldatmıyorlar ve diğer erkeklerden nasıl ayrılıyorlar?  Davranış Bilimleri Enstitüsü Başkanı ...

Aldatmayan erkekler var mı, varsa neden aldatmıyorlar ve diğer erkeklerden nasıl ayrılıyorlar? 

Davranış Bilimleri Enstitüsü Başkanı Psikolog Emre Konuk aldatmayla ilgili sorularımıza cevap vermeye devam ediyor. Psikolog Emre Konuk çok çarpıcı bir rakam veriyor: "Aldatmayan erkeklerin oranının tüm erkeklerin %2'si olduğu söylenir."

Aldatmayan erkek var mı?
Çocuk doğduğu zaman içgüdüleriyle doğar. Tanımı gereği içgüdü bir şeyi arzular ve elde etmeye çalışır. Elde ettiği zaman doyar. Anne-babanın en önemli görevlerinden biri çocuklara içgüdülerini kontrol etmeyi öğretmeleridir.

Bireylerin cinsel içgüdüleri kontrol etmesini de toplum ve özellikle ebeveynler bir şekilde öğretir. Toplumun ahlakını çocuğa anne-baba öğretir. Güdüleri ve istekleri denetlemeye öz denetim dersek, bazı insanlar öz denetimi iyi öğrenir, bazıları ise öğrenmez. Bazı erkekler cinsel dürtülerini denetlemeleri gerektiğini öğrenirler ve bundan şikayetçi olmazlar. Bu erkekler aldatmaz. Neticede karşı cinsle yasak ilişki kurmazsan ölmüyorsun.

Aldatmayan erkeklerin genel profili nasıldır? 
Davranışlarını kontrol etme becerileri iyi gelişmiş, düşünce yapıları ve değer sistemleri davranışlarıyla uyumlu oluyor. Mesela hayatı boyunca çocuklarına ahlaklı olmayı öğretmeye çalışan bir baba, bunu davranışlarıyla da gösterip karısını aldatmıyor.

Tüm erkekler arasında aldatmayan erkeklerin oranı nedir sizce? Böyle bir araştırma sonucu var mı elinizde?
Maalesef bir araştırma olarak bilmiyorum. Yüzde iki falan olduğu söylenir ama bence sanıların aksine aldatmayan erkek oranı yüzde ikiden daha yüksek.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle