Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Zayıflamanızın Önündeki Engelleri Aşın

Zayıflamanızın Önündeki Engelleri Aşın  Zayıflamak için abur cubur tüketimini bıraktınız hatta daha fazla spor yapıyorsunuz; ama bir tür...

Zayıflamanızın Önündeki Engelleri Aşın 
Zayıflamak için abur cubur tüketimini bıraktınız hatta daha fazla spor yapıyorsunuz; ama bir türlü kilo veremiyor musunuz? 

Kilo vermek için asıl engeliniz metabolik değil psikolojik olabilir. Bunun için mutlaka bireysel ya da grup terapi destekleri ile sorunlarınızı paylaşmalı ve çözmek için uzman desteği almalısınız. Memorial Suadiye Tıp Merkezi’nden Uz. Psk. Uğurkan Ulutürk, zayıflamada grup ve bireysel terapilerin önemi hakkında bilgi verdi.

Kilolarınızın Nedeni Psikolojik Olabilir

Günümüzde aşırı kilolu olma bir sağlık sorunu olarak görülmekte, tam tersi ince olmak ise bir prestij-güç kaynağı olarak nitelendirilmektedir. Uygulanan kilo verme ve zayıflama programlarında var olan problemlerin psikolojik destek ile çözümlenmesi yeni yaklaşımlar arasındadır. Kilo verme önündeki engellerin kaldırılması açısından en etkili tedavi, bireysel ve grup terapi tedavileri uygulanmaktadır.

Terapi Yanlış Düşünce ve İnançlarınızı Değiştirir

Kilo verme sorunu olan kişiler, grup terapilerine katıldıktan sonra ortak söylemleri genellikle şu şekilde olmaktadır:

• “Kilolu olmak sadece benim yaşadığım bir şey değilmiş.”
• “Diyet yaparken herkes zorlanıyor; ama bu zorlukla mücadele etmeyi gruptan öğrendim.”
• “Her hafta gruba geldiğimde, kilo verdiğimi söylemek için diyet yapma isteğim artıyor.”
• “Diyetimi bozduğum için kendimi kötü hissettiğimde grubun desteğini aklıma getirmek, diyete devam etmemi sağlıyor.”
• “Düşünce yapımı değiştirmek yeme davranışımı değiştirdi.”
• “Kilo verirken ailemden ve arkadaşlarımdan görmediğim desteği gruptaki üyelerden görüyorum.”
• “Hayatım boyunca hep kilo sorunum oldu; ama grup terapi sadece kilolarımı değil hayatımı değiştirdi.”

Grup Terapisi Motivasyonunuzu Artırır

Grup terapisi ile kişiler sağlıklı yeme davranışları kazanarak, stresle başa çıkmayı öğrenirler. Kendilerini kötü hissettiklerinde yemekten uzak durmayı hedefleri arasına alırlar. Grup terapisi, kişinin kendisini bir gruba ait hissetmesini ve yalnız olmadığı duygusunu yaşamasını sağlamaktadır. Böylece kişi şikayeti ile mücadele ederken kendisini daha güçlü hissedecektir. Grup terapisinde üyelerin ilişki kurmaları, paylaştıkça sorunlarını azaltmaları ve birbirlerini desteklemeleri kilo verme sorununu daha hızlı ve kalıcı olarak çözmektedir.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle