Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Bu sebzeleri her gün yemelisiniz

Daha enerjik bir yapıya sahip olmak ve hastalıklardan korunmak için bu gıdaları mutlaka yemelisiniz. Enerji veren gıdalar sağlığınız için ...

Daha enerjik bir yapıya sahip olmak ve hastalıklardan korunmak için bu gıdaları mutlaka yemelisiniz.

Enerji veren gıdalar sağlığınız için çok faydalı, vucudunuzu daha güçlü ve daha enerjik yaparlar, ayrıca herhangi bir hastalığa karşı da korunmanıza yardımcı olurlar.

Foxnews, hazırladığı liste ile her gün tüketilmesi gereken dünyanın en sağlıklı besinlerini açıklıyor:

1. KIRMIZI BİBER (Kapsaisin):
Aktif bir hayatınız varsa, vücudunuzun da enerjik olmasını istersiniz. Kırmızı biberde bulunan kapsaisin doğal ağrı kesicidir ve dolaşımı düzenlemeye yardım eder. Gerçekten de kanınızı mukus ve toksinlerden temizleyen kırmızı biber, oksijenin hücrelerinize ulaşmasını kolaylaştırır. Kırmızı biberin mide hastalığına yol açtığı inancının aksine, kırmızı biber ülserle savaşmaya yardım ediyor. Zayıf bir mideniz ve stres dolu bir yaşamınız varsa, acı veren mide problemlerinden korunmak için beslenmenize kırmızı biberi ekleyin. Ayrıca, kırmızı biber erkekler arasında kanserle ilişkili ölümlerin başında gelen prostat kanserini de önlemeye yardım ediyor.

2. HAVUÇ (Beta-karoten ve alfa-karoten): 
Yüzyıllardır, havucun görmeyi geliştirdiği düşünülüyordu ve modern araştırmacılar bu inancın doğru olduğunu ispatladılar. Havuç özellikle gece görüşünü geliştiriyor, çünkü insan vücudu beta-karoteni retina tarafından emilen A vitaminine çeviriyor. Bu gece görüşünü destekleyen pigmente transfer ediliyor. Ayrıca, beta-karoten tüketmek gözleri katarakttan koruyor. Havuç hücrelerinizi birbiriyle iletişim halinde kalmasını sağlıyor. Beta-karoten, dokuların bakımı ve tamiri için önemli olan hücreden hücreye iletişimi destekliyor. Bu da hücrelerinizin kanserleşmesini engelliyor. Bilimadamları beta-karotenden daha iyi olan alfa-karotenin tümör gelişimini önlediğini buldular. Cildiniz için de çok iyi olan beta-karotene yeteri kadar sahip olursanız, yaygın cilt problemleri ve hastalıklarından korunursunuz. Eğer güneşte fazla kalırsanız, havuç UV ışınlarının hasarına karşı cildinizi korumaya yardımcı olur. Diğer taraftan, yeterince güneş ışığı almıyorsanız beslenmenize ekleyeceğiniz havuç, cildinize bronzlaşmış bir görüntü verecektir. Çünkü, beta-karotendeki turuncu renk cilt altında depolanıyor. Havuca alternatif olarak yer elması ya da helvacı kabağını her gün tüketebilirsiniz.

3. KİVİ (C vitamini): 
Fazla seyahat ediyorsanız, olağandışı saatlerde uyursunuz ya da stres altında olursunuz. Bağışıklık sisteminiz de zayıflar. C vitami bağışıklık sisteminin sağlıklı işlemesi için gereklidir. Kivide de portakaldan daha fazla C vitamini bulunuyor. Sadece serbest radikalleri tahrip etmeyen antioksidanlar, belirli hastalık türlerini azaltmaya yardım ediyorlar. Ayrıca her gün kivi yemek, vücudunuzu astım ya da kuru öksürük gibi solunum yolu hastalıklarına karşı korur. Bunun yanında günde bir kivi, kalp krizi ve felci önlemeye yardımcıdır. Kalp sorunu olanlar için aspirinle yer değiştirebilen kivinin her gün yenmesi gerekiyor. Çünkü, damarlardaki pıhtılaşmayı önlüyor. Kiviye alternatif olarak portakal ya da papaya (vatanı Amerika olan ülkemizde de yetişen kavuna benzeyen meyve) yiyebilirsiniz.

4. FASULYE (Lif ve protein): 
Yüksek oranda lif içeren fasulyeler birçok nedenden dolayı sağlık için yararlıdır. Lif sağlıklı bir sindirim sistemi için gereklidir. Sindirim sisteminde kolay ve hızlı bir şekilde hareket eden lifler sindirim sistemini temizler ve sistemin fonksiyonunu yerine getirmesini sağlar. Düzenli olarak lifli gıdalar tüketmenin asabi bağırsak sendromu ve kolon kanseri gibi belirli sindirim sistemi hastalıklarından koruduğu belirtiliyor. Fasulyedeki lifler, kilo vermeye de yardım ediyor. Çünkü bol lifli gıdalar, düşük glisemik indekse sahiptir. Ayrıca az kaloriye sahip olan fasulye sizi tok tutar ve yüksek kalorili yiyeceklere karşı kendinize hakim olmanızı sağlar. Yemekte tükettiğiniz fasulye, kan şekeri seviyenizi daha sabit tutacağı için diyet yapanlar için de mükemmel bir seçimdir. Fasulye de ayrıca cilt dokusu, saç, kemik, tırnak, kas ve kan için yapı taşı olan proteinden bol miktarda bulunuyor. Protein ihtiyacını fasulye, kolesterol ve yağ olmaksızın karşılıyor. Fasulyeye alternatif olarak ise bezelye veya mercimek tüketebilirsiniz.

5. KARADUT (Antioksidan): 
Karadut yemenin bir faydası, vücudunuzdaki toksinleri ve kirleri atarak temiz tutmaktır. Karaduttaki siyah pigmentlerde çok güçlü antioksidanlar var. Antioksidanlar sağlığınız için yararlıdır ve yaşlanma sürecini de yavaşlatır. Bunun yanında antioksidanlar, yaşa bağlı hastalıkları ve rahatsızlıkları önlüyor. Karadut kötü kolesterolü düşürüyor ve kalbi koruyor. Alzheimer ya da felçten sonra oluşan hafıza kaybı gibi sorunlara karşı beyni koruyor. Ayrıca, kanser, virüslerden koruyan bu meyveyi sabahları kahvaltınıza dahil edebilirsiniz. Karadut sevmiyorsanız, kiraz ya da eriği deneyebilirsiniz.


Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle