Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Yürüyüşünüzü egzersize dönüştürün

Düzenli yürüyüş sayesinde kilo vermekle kalmayıp aynı zamanda kolestrol ve diyabet riskini de azaltıyorsunuz. Kaslarınızı güçlendiyor ve kan...

Düzenli yürüyüş sayesinde kilo vermekle kalmayıp aynı zamanda kolestrol ve diyabet riskini de azaltıyorsunuz. Kaslarınızı güçlendiyor ve kan dolaşımınızı hızlandırıyorsunuz.

Hiçbir ekipmana ihtiyaç duymadan yapabileceğiniz ender egzersizlerden biri yürüyüş... Son zamanlarda çıkan son teknoloji ayakkabılar ile yürüyüşün etkisi ve rahatlığı da oldukça artıyor. İnsanlar her türlü (ister yavaş, ister hızlı) yürüyüşü spor olarak nitelendiriyor fakat yapılan yürüyüşün spor olabilmesi için belirli kuralların yerine getirilmesi gerekiyor. Bazıları yürüyüş esnasında bir ritim tutturabilmek için müzik dinlerken bazıları ise kendini sesli kitapların heyecanına kaptırıyor.

Hayatınızda yürüyüşü ana egzersiziniz haline getirerek kilo verirken aynı zamanda kolestrol ve diyabet riskini de azaltmış oluyorsunuz. Yürüyüş ile kaslarınızı güçlendiyor ve kan dolaşımınızı hızlandırıyorsunuz.

Yürüyüşten etkili sonuçlar alabilmek için 

Bir temel çizgi oluşturun
Haftada 3 gün yürüyüş yapacaksanız ilk gün 20, sonraki gün 30 ve son gün de 40 dakika olmak üzere yürüyüş sürenizi artırın.

Zaman ya da uzaklık seçin
Yürüyüş yapanların bazıları uzaklığa, bazıları da zamana odaklanır. Sizde kendinize bir hedef belirleyin ve hızınızı buna bağlı olarak artırın.

Yoğunluğu kontrol edin
Yürüyüşe başlamadan önce alacağınız bir kalp ölçüm aleti ile kalp ritminizi ölçmeyi unutmayın. Herkes için aynı olan yüzde 70 ve 75 arası maksimum kalp atış hızı bu sporda önemli bir rol oynuyor. Sağlıklı bir şekilde yürüyüş yapabilmeniz için spor yaparken tek nefesle beş altı kelime konuşabilmelisiniz. Eğer tek nefesle bir kelimeyi dahi söyleyemiyorsanız, temponuza dikkat edin.

2 adımda yürüyüşünüz için motivasyon sağlayın! 

Yürüyüş günlüğü tutun
Zaman içerisindeki gelişiminizi gördükçe sporunuzdan daha etkili sonuçlar alacaksınız. Bu sonuçları daha iyi görebilmeniz için adım sayar kullanın. Gün içerisinde kaç adım attığınızı bilmeniz,  her geçen gün artan adım sayınızı gördüğünüz zaman yaşayacağınız mutluluk duygusu açısından önemlidir.  

Yürüyüş arkadaşı bulun
Yürüyüş arkadaşınız sorumluluk almanızı sağlar. İkiniz de yavaşlayarak birbirinizin temposunu düşürmek istemezsiniz. Ayrıca yürüyüş programınızı aksatmamanız için önemli bir motivasyon kaynağı olur.

Yürüyüş yaparken dikkat etmeniz gereken 7 madde
Yürüyüşlerinizi dışarıda yapıyorsanız bu basit kurallara uymalısınız...
Yürüyüş sırasında mümkün olduğunca yanınızda biri olsun.

Kıyafetinizin ya da ayakkabınızın herhangi bir yerinde isminiz, adresiniz ve telefonunuzun olduğu bir kart bulundurun.

Herhangi bir diyabet, alerji ya da başka sorununuz varsa bir bilekliğiniz olsun.

Yanınıza mutlaka telefon alın.

Gece yürüyüşlerinizde tenha ve karanlık yerleri tercih etmeyin.

Gece yürüyüşlerinizde üzerinizde yansıtıcı kıyafetler olmasına özen gösterin.

Olabilecek herhangi bir acil durum için yanınızda düdük ya da biber spreyi bulundurun.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle