Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Geç yaşta baba olmak tehlikeli!

Geç yaşta baba olmak, çocuk için büyük risk taşıyor!  Yapılan araştırmaya göre, 45 ya da üzeri yaştaki babaların çocuklarının, yetişkinliğ...

Geç yaşta baba olmak, çocuk için büyük risk taşıyor! 

Yapılan araştırmaya göre, 45 ya da üzeri yaştaki babaların çocuklarının, yetişkinliğe erişmeden ölme ihtimalleri, 25 ila 30 yaş arasındaki babaların çocuklarına göre iki kat fazla.

Araştırmayı gerçekleştiren bilimadamları, yaşı ilerlemiş babaların çocuklarının otizm, şizofreni ve epilepsi gibi hastalıkları taşıma risklerinin yüksek olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, ortaya çıkma ihtimali olan bu sorunları erkeklerde ilerleyen yaşla birlikte sperm kalitesinin azalmasına bağlıyor.

1980-1996 arasında doğan 100 bin çocuğun incelendiği araştırmada, bu çocuklardan şu ana kadar 830'unun 18 yaşına ulaşmadan öldüğü belirlendi. Ölenlerin çoğunluğunun ise bir yılını tamamlamadığı açıklandı.

İleri yaştaki babaların çocuklarında görülen ölümlerin genelde kalp ya da omurilikle ilgili doğuştan gelen hastalıklarla bağlantılı olduğunu söyleyen uzmanlar, bu gruptaki çocuklarda kaza sonucu ölümlerin de yüksek oranda olduğunu kaydetti. Bilimadamları, bu durumu da, çocukların otizm, epilepsi ya da şizofreniye yakalanma ihtimallerinin yüksek olmasıyla ilişkilendirdi.

Uzmanlar tüm bu riskler nedenlerle erkeklere mümkün olduğunca erken yaşta baba olmaları konusunda öneride bulundu...

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle