Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Vajinismusun psikolojik tedavisi mümkün mü?

Vajinismus sorunu olanları için psikolojik tedavi yöntemleri... Vajinismus hastalığı psikoterapi ile tedavi edilebilir mi? Vajinismus hastal...

Vajinismus sorunu olanları için psikolojik tedavi yöntemleri... Vajinismus hastalığı psikoterapi ile tedavi edilebilir mi? Vajinismus hastaları için tedavi yöntemleri nelerdir? 

İzleyin, vajinismus tedavisinde hangi aşamada psikolojik tedaviye başlanmalı, terapilere eşlerin katılması tedaviyi destekler mi, uzmanından öğrenin. Cinsel sorun yaşandığında ilk olarak kadın doğum uzmanı kadını görmeli midir? Vajinismusu kadın doğum uzmanları mı psikologlar mı tedavi etmelidir? Vajinismuslu kadın hangi durumlarda psikolojik tedaviye yönlendirilir? Fiziksel ve psikolojik tedavinin bir arada uygulandığı durumlar var mıdır? İki tedavinin bir arada yapılması sakıncalı olur mu? Hastanın durumuna göre uygulanabilecek terapi türlerinden söz eder misiniz? Psikolog uygulayacağı psikolojik tedavi türünü neye göre seçer? Psikolojik tedavisinde nasıl bir süreç izlenir? Terapi çeşitlerine göre iyileşme süreleri ortalama ne şekildedir? Tedavi sürecinde hasta ne gibi aşamalardan geçer? Hangi duygu ve düşünce değişiklikleriyle tedavide başarı sağlanır? Mevcut psikolojik tedavilerde kadının psikolojik tedavi sürecinde eşi veya partneri de sürece katılıyor mu? Ne şekilde katılabilir ve katılması faydalı olur mu? Tedavi görüp düzelen hastalarda vajinismusun tekrar nüksetme ihtimali var mıdır? Ne durumlarda nüksetme ihtimali olur? Nüksetme oranı ne kadardır? Bu durumda ne yapılır?

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle