Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Kadınların alışveriş arzusunu tetikleyen 7 neden…

Avantajix.com'un araştırmasına göre, biten bir ilişki, eş ya da erkek arkadaşla yaşanan sert tartışmaların ardından kırık kalple yapılan...


Avantajix.com'un araştırmasına göre, biten bir ilişki, eş ya da erkek arkadaşla yaşanan sert tartışmaların ardından kırık kalple yapılan alışveriş kadının bütçesinde ortalama 210 liralık delik açıyor.

Kadınlar ortalama olarak indirim günlerinde 185, aybaşı/kredi kartı hesap kesim tarihlerinde 140, büyük bir taksidin sona erdiği günlerde de 125 liralık alışveriş yapıyorlar.

Kadınların alışveriş yaparken duygularına göre hareket ettikleri, bütçelerine en fazla hasarı ise kırık kalple alışverişe çıktıklarında verdikleri belirlendi.

500'ü aşkın sanal mağazadan alışveriş yapan herkese nakit para ödeyen Avantajix.com, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın üyelerinin bir kısmına, alışveriş arzularını tetikleyen nedenleri ve bu dönemde ne kadar harcama yaptıklarını sordu.

Ankete yanıt veren kadınların alışverişte en fazla harcamayı, biten bir ilişki, eş ya da erkek arkadaşla yaşanan sert tartışmanın ardından yaptıkları ortaya çıktı.

Kırık kalple çıkılan alışverişler kredi kartı limitlerini zorlayıcı boyutlara ulaşabiliyor. Bu ruh haliyle yapılan alışverişlerin ortalaması ise 210 lirayı buluyor.

İndirim ya da kampanya dönemlerinde kadınlar kendilerini mutlaka alışveriş yapmak zorunda hissediyorlar. Sosyal medyada görülen bir reklam, bir e-posta bile kadınların ortalama 185 lira harcamalarına yol açıyor.

Aybaşı ya da artık aybaşının yerine geçen kredi kartı hesap kesim tarihlerinde de kadınlar ortalama 140 liralık alışveriş yapıyorlar.

Büyük bir taksidin sona ermesi de kadınların alışveriş için kendilerini özgür hissettikleri günlerin başında geliyor. Taksidin son ödemesini yapar yapmaz çıkılan alışverişte kredi kartlarına ortalama 120 liralık ekstra yük biniyor.

Modaya uyma isteği de kadınları alışveriş için dürten nedenlerden biri. Bu dönemlerde yapılan alışverişin ortalaması ise 90 lira.

İşyerinde kötü geçen bir gün sonrası kendisini çarşı, pazara ya da internetteki sanal mağazalara atan kadınlar ortalama 75 liralık harcama yaparken, kadın kadına çıkılan alışverişlerde de ihtiyaç olmasa da ortalama 50 liralık bir ürünle eve dönülüyor.

ALIŞVERİŞ BİR TERAPİ, ERTESİ GÜNKÜ PİŞMANLIĞI OLMASA…

Anketin sonuçlarını yorumlayan Avantajix.com kurucu ortağı Güçlü Kayral'a göre alışveriş, birçok insan için ama özellikle kadınlar için bir terapi.

Duyguların baskın olduğu alışverişlerin ertesi günü bütçe aşımından dolayı pişmanlık duyulmasının da sıklıkla yaşanan bir durum olduğunun altını çizen Kayral, şunları söyledi:

"Alışverişte suçluluk duymayı engellemenin yollarından biri ürünü en uygun fiyata almaktır. Önce karşılaştırma sitelerinden en ucuz fiyatı bulduktan sonra, indirim kuponu sitelerinden o fiyatı daha da ucuzlatabilir ve en sonunda da Avantajix gibi alışveriş yaptıkça ödül veren siteleri kullanarak alışverişi -değil suçluluk duymak- arkadaşlarına gurur duyarak anlatabilecekleri bir hikayeye çevirebilir."

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle