Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Tüp bebek tedavisi nasıl yapılır?

Prof. Dr. Yücel Karaman tüp bebek tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu. Tüp bebek nedir? Tüp bebek kadına ve erkeğe ait üreme hücrele...

Prof. Dr. Yücel Karaman tüp bebek tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu.

Tüp bebek nedir?

Tüp bebek kadına ve erkeğe ait üreme hücrelerini yani sperm ve yumurtaları başka bir ortamda döllenmesini sağlamaktır. Bazı insanlar çeşitli yollardan kaynaklı veya doğuştan gelen hastalıklar yüzünden bu yola başvurmak zorunda kalır. Tabi ki bu yola başvurmak kolay değildir. Hem maddi hem de manevi açıdan zorlu bir süreçtir. Bazı aileler döllenmenin laboratuar ortamında gerçekleştiği için bu olaya pek sıcak bakmamaktadır. Ama eğer son çare bu ise en mantıklı durum bu olaya başvurmaktır. Bu sayede birçok aile bebeğe kavuşmuştur. Sonuçta kimse unutmamalıdır. Dünyaya gelen bebek çiftin sperm ve yumurtaları ile ortaya çıkmıştır. Yani ne olursa olsun biyolojik anne ve babası yine onlar olacaktır. Aşağıdaki yazıda tüp bebek tedavisi hakkında bilgi vermeye çalıştım

http://www.brukseltupbebek.com/tup-bebek

Tüp bebek tedavisi nasıl yapılır?

Tüp bebek tedavisi son yıllarda bütün dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de ilgi gören bir tedavi şeklidir. Sonuçta bebek sahibi olamayan çiftler bu sayede çocuk sahibi olma imkânı yakalamıştır. Tüp bebek tedavi sürecini kısaca anlatacak olursak. Kadının yumurtaları uyarıldıktan sonra erkeğin spermleri ile aynı ortama konulur. Oluşan embriyolar yaklaşık 4 gün sonra kadının rahmine yerleştirilir ve diğer uygulamalar da sırası ile yapılır. Bu uygulamalar sırasında işlemi yapan doktor hem de çiftler çok dikkatli olmalıdırlar. En ufak bir aksaklık bütün her şeyi değiştirebilir. Stresten kesinlikle uzak durulmalıdır.

Tüp bebek merkezi seçiminde önemli durumlar nelerdir?

Tüp bebek merkez seçimlerinde önem vermemiz konulardan biri de bazı merkezler yaşı büyük olan hastaları tedavi için kabul etmeyip genç hastaları tercih etmektedir. Bunun sebebi ise genç hastalarda başarı oranı daha yüksek olduğu için bu sayede başarı oranlarını yüksek göstermektedirler. İşte bu yüzden merkez seçimi yaparken itina ile araştırma yapıp merkezi öyle seçmemiz gerekir.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle