Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Hastalıklara Karşı Doğal Yiyecekler!

Uzmanlar, acı pulbiberin cilde yararlı maddeler içerdiğini, ilaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da o  hastalıklarla 'doğal...

Uzmanlar, acı pulbiberin cilde yararlı maddeler içerdiğini, ilaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da o  hastalıklarla 'doğal savaş' programı hazırladı. 

Uzmanların hastalıklarla doğal savaş rehberinde, kırışıklıklara karşı pulbiber, kalp hastalıklarına karşı hamsi var.  Kolesterole muz, mide ağrısına hardal ve tarçın, güçlü cinsellik için istiridye, antioksidan ihtiyacı için kuru erik... Acı pulbiberin cilde yararlı maddeler içerdiğini, ilaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da o olduğunu belirten Londra Üniversitesi uzmanları, hastalıklarla 'doğal savaş' programı hazırladı.

Kalp için portakal 
Uzmanlara göre, satsuma yani küçük portakal, içerdiği folik asit ve C vitamini sayesinde gribe iyi gelirken, kan pıhtılaşmasına karşı etkisi nedeniyle yaşlılıkta felç ve kalp krizi riskini de azaltıyor.

Mide için tarçın
Yemeklere giren E-coli bakterisinin vücutta yayılmasını engelleyen tarçın, mideyi yatıştırıyor. Bir çay kaşığından fazla alınmaması gereken hardal ise 'singrin' maddesi sayesinde, sindirimi düzenliyor ve mide ağrısını gideriyor.

Ülser için nane
Nanenin içerdiği 'mentolse', grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini azaltıyor. Nane çayı, baş ağrısı, grip, stres ve mide yanmasına bire bir...

Bebeklere avokado... 
Sindirimi çok rahat olan avokado, özellikle bebeklere tavsiye ediliyor. Bu meyvenin içerdiği E vitamini, kalbe iyi gelirken, yüksek potasyumu depresyonu önlüyor. Ama yağ oranı bir çikolata kadar yüksek olduğu için zayıflamak isteyenlere önerilmiyor. Bu arada çikolata da doğal bir antidepresan.

Seks için istiridye
Kolesterol oranı yüksek istiridye ise içindeki demir sayesinde, sperm sayısını ve seks gücünü artırıyor.

Sistit için kuşkonmaz
Elma ve kepekli ekmek, dozu aşılmadığı sürece idrar söktürücü. Sistit hastalığına karşı da kuşkonmaz iyi.

Kayısı kanseri önlüyor
Kayısının içindeki 'betakarotene' adlı madde, hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önlüyor. Kuru kayısıya rengi bozulmasın diye eklenen 'sülfürdioksit' de, astım gibi alerjilere iyi geliyor.

Enginar hamilelere öneriliyor
'Cynarine' adlı madde sayesinde en sert yiyeceklerin dahi sindirimine yardımcı olan enginar, karaciğerin yanı sıra romatizma, artrit ve gut hastalarıyla, hamilelere tavsiye ediliyor.

Muz kalbin dostu
Yüksek miktarda karbonhidrat içeren ve zengin bir potasyum kaynağı olan muz, kalbin ve tansiyonun dostu. Rezene ve tahıl ürünleri de benzer faydaya sahip. İçindeki kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B vitamininin vücuda direnç kazandırdığı arpayla ilgili ABD'de yapılan bir araştırma, altı ay boyunca her gün bu çeşit üründen tüketilmesinin, kolesterol oranını yüzde 15 düşürdüğünü kanıtladı.

Kilo almak isteyene puding 
Kilo kaybına karşı ise çikolatalı puding öneriliyor. Britanya Sağlık Bakanlığı, kilo kaybı sorunu olanların bir hafta boyunca günde üç kez puding yemesini öneriyor. Günde yalnız iki top vanilyalı dondurma yemek, günlük protein ihtiyacının yüzde 20'sini karşılıyor. Sebze hormonu 'fitoöstrojen' içeren nohut ile 'elajik asit' bulunan üzümün, menopozun olumsuz etkilerine karşı koruyucu özellikleri bulunuyor.

Kuru erik oldukça faydalı
Sadece iki-üç adet kuru eriğin bile vücudun antioksidan ihtiyacını karşıladığı, idrar yolları kaslarını rahatlattığı ve kolon kanserine karşı koruduğu belirtiliyor. Ayrıca, yüksek orandaki bor mineraliyle menopozdaki kadınlarda östrojen seviyesini dengeliyor.

Kekik yağı ve zencefil romatizma için birebir
Kekik yağı ve zencefille yapılan masaj, romatizma ağrılarını azaltıyor. Lif açısından zengin bir besin olan kuru fasulye, diyabet riskini büyük oranda düşürüyor. Mercimek de çözünebilir lif içeriği sayesinde diyabet ve kalp hastaları için en iyi besinlerden.

Kalp için hamsi yiyin
Karadeniz'in ünlü hamsisi, Omega-3 yağı zenginliğiyle kolesterolü düşürüyor, kanın pıhtılaşmasını önleyerek damar tıkanıklığı, kalp krizi, dolayısıyla felç geçirme riskini düşürüyor. Uzmanlar, haftada bir porsiyon hamsi önerirken kalp hastaları içinse bu miktarın haftada üç-dört porsiyona çıkarılmasını istiyor.

Domatesli bezelye tüketin
Midye ise içeriğindeki selenyum minerali nedeniyle, tiroit bezlerinin normal işleyişi için gerekiyor. Araştırmalara göre, haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha az. B vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp için de önemli. Salatalığın da kalbi güçlendirdiği, ancak kabuğunun soyulmaması gerektiği belirtiliyor.

Kalbin için çay iç 
Günde iki bardak çay ise dört elma, beş soğan, yedi portakal yerine geçiyor. Bu şekilde kalp dostu antioksidan madde alınırken çocuklara haftada en az altı bardak sütlü çay öneriliyor. Yapılan 40 araştırmaya göre, havuç tüketimi arttıkça kanser riski azalıyor.

İncir, fındık, mısır...
Eski çağlarda kanserli hücrelerin tedavisinde kullanılan incir, günümüzde de kansere karşı koruyucu sayılıyor. Her gün bir avuç fındık ise kansere ve kırışıklıklara karşı koruyucu. Zeaksantin adlı bitkisel bileşim içeren mısır, yaşa bağlı gelişen görme bozukluklarını azaltıyor. Sağlıklı gözler için betakaroten içerikli ıspanak da gerekiyor. Ama pişirildikten sonra hemen tüketilmezse yararlı maddeler, toksik maddelere dönüşüyor. Bu arada meyan kökünün, SARS'a karşı etkili olduğu da gözlendi...

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle