Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Kalıcı ağrıdan kurtulmak için

Eğer sırt ağrısı problemi yaşıyorsanız Eğer bir sırt ağrısı şikayetiniz varsa, sizi ne kadar güçsüzleştirdiğini bilmektesiniz. Sırt ...

Eğer sırt ağrısı problemi yaşıyorsanız
Eğer bir sırt ağrısı şikayetiniz varsa, sizi ne kadar güçsüzleştirdiğini bilmektesiniz.
Sırt ağrısı konusunda gerçekten en talihsiz şeylerden biridir, bir kez başınıza gelirse, bu hiç bitmeyen, durmadan tekrarlayan bir hastalık olabilir. Egzersizlerle birlikte günlük yaşamınızda da değişiklikler yaparak bu ağrıdan kurtulabilirsiniz.

Aşağıda kalıcı ağrıdan kurtulmak için yapmanız gerekenler var

Karın kaslarını kuvvetlendiriniz.

Önlemek ve tedavi için yapabileceğiniz en iyi şey karın kaslarınızı kuvvetlendirmek.

Bütün pelvik kısmınızı bir arada tutan ve omurganızla aynı sırada olmasını sağlayan ve böylece bir şekilde garip bir hareket yapmanızı engelleyen karın kaslarınızdır. Karın kaslarınız zayıf ise yaptığınız hareketleri kaldıramayabilir ve daha da kötüsü zamanla omurganız doğal olmayan bir şekilde eğilmeye başlayabilir.

Karın güçlendirme egzersizlerinizi seçtiğinizde karın kaslarını kuvvetlendirenlerden seçmeyi unutmayın. Bu hareketler "hile yapması" kolay hareketler olacaklardır – ivmeyi kullanarak veya kollarınızı kullanarak yapın.

Bazı insanların, damağını dillerini yerleştirince bu yardımcı olur. Bu küçük ayar boyunlarındaki kasılmayı alarak karın kaslarına odaklanmalarına yardımcı olur. Böylece en başta istedikleri kasları çalıştırabilirler.

Ayrıca kalkarken size yardımcı olan ivmeyi istemiyorsanız, pull-up bardan ters sallanmayı ve bu durumda mekik çekmeyi deneyebilirsiniz. Kalkarken hızınıza dikkat edin; daha yavaş daha iyi sonuç verecektir.

Askeri hareket sırasında formunuza özellikle dikkat edin

Askeri hareket veya omuz press yaparken kalça kaslarınızı büzmeye dikkat edin böylece arka alt kaslarınız düz kalır.

Sırt ağrınızı kalıcı bir şekilde yoketmek için daha fazla ipuçlarımız var

Aynanın yanında dururken military press'i yapın ve vücudunuzun düzgün durup durmadığını seyredin.

Bacak uzunluğunuzu periyodik olarak ölçün

Omurganızın eğrilip eğrilmediğini anlamanın en iyi yollarından biri düzenli olarak iki bacağınızında uzunluğunu ölçmek. Eğer iki bacak arasında bir fark varsa, bir doktora görünmekte yarar var. Bozulmanın nerede olduğunu bulacak ve onu düzeltebileceksiniz. Vücudunuzu ayarlamak için işinizi şansa bırakmayın. Arkadaşınızdan veya aile üyesnizden yardım isteyin.

İş sırtınıza geldiğinde kendinizi profesyonellerden başkasının ellerine bırakmayın. Hizalama hatası mevcut sorunu daha da kötüleştirmenin haricinde başkalarını da yaratabilir.

Eğer sırt ağrısı problemi yaşıyorsanız veya daha önce yaşadıysanız, yürüyüş bandını eliptik trainerla değiştirmenin vakti geldi demektir. Koşmak çok iyi bir kardiyo ve yağ yakma stili olsa bile omurganıza yükü çoktur.

Eğer koşmayı çok seviyorsanız ve bırakmak istemiyorsanız, en azından yaptığınız zorluğu biraz kısın. Sizi formda tutması için haftada birkaç kez koşmanız gerekli ve başka egzersizlerde yapabilirsiniz.

Kendinizi düzene sokun

Sırt ağrınıza kalıcı olarak son vermek ve tekrarlayan bir problem olmasını engellemek için bu adımları takip edin. Aynen diz sakatlanmaları gibi çoğu insan aylar içinde olmasa da yeniden karşılaşacaklardır bu problemle.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle