Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Hayatınızda aşk yoksa, suçlu kim?

Herkes hayatında kedini aşkın kollarına bırakıp mutlu bir hayat sürmek istiyor. Şanslı olanlar mı aşkı buluyor, yoksa şanslarını kendileri m...

Herkes hayatında kedini aşkın kollarına bırakıp mutlu bir hayat sürmek istiyor. Şanslı olanlar mı aşkı buluyor, yoksa şanslarını kendileri mi yaratıyor? Peki, siz hangisini yapıyorsunuz? 

"Korkuyorsan, hayatı sadece seyredersin" demiş ünlü ressam Modigliani. Siz ne dersiniz? Hayatınıza aşkı çağıracak kadar cesur musunuz?

İnsan Öyle Aşık Olmalı ki Sırılsıklam Dedikleri Cinsten!

Birbirinizin gözlerine baktığınızda aynı dili konuştuğunuzu bilirsiniz. Artık kafanızdaki soru işaretinin çengeli kalkmalı ortadan. Bunlar aşkın ilk evresi, en güzel cilvesi. Aşkınız sizin için sanat tarihinde birçok yapıta ilham olacakmış gibi hissedersiniz. İçinizde kopan fırtınaların tarifi yoktur. Hayatınızda birçok şeye bağlılığınız olabilir ama aşkın bağlılığı apayrı bir yerdedir. Aşkın bağlanma biçimleri başka şeylere benzemez. Öyle bir ilmik atar ki kalbinize çözülmesi yılan hikayesine dönüşür. Bağlıdır eliniz, kolunuz, kalbiniz! Hayatınızdaki belirleyici kelimeler bir anda değişmiştir. İşte tam bu sırada bağlılıklarınız aynı zamanda tutkuya dönüşmüştür. Tek kişilik yalnızlık, yerini iki kişilik yalnızlığa bırakmıştır.

Tutkularınız Karşılıksızsa Aldatma Kaçınılmaz Olur!

"İnsanlar birçok şeye tutkuyla bağlanabilir" diyor Nesrin Gökpınar. Sigaraya, alkole, işe, derin sevgi duyduğu yakınlarına, karşı cinse, hemcinse… Tutkuyla bağlanılan şeylerin temelde örtüştüğü bazı ortak özellikler vardır. Bir yere veya şeye ait olma arzusu, takıntılar, kendiyle özdeşleştirme, kafasında idealleştirme, hatta bağlılığın vermiş olduğu acıdan bile haz alma. Söz konusu aşk olunca, "Ne oluyor bana böyle!" diyebilirsiniz? İstem dışıdır ve temelinde korkular vardır. Nedir bu korkular? Kaybetme, terk edilme hatta yaşadığı duyguların derinliğine göre kendine zarar vermeye kadar gidilebilir. Aşk, sizi tehdit etmeye başlamıştır.

Kaçan Kovalanır mı?

Evet, çünkü karşılık bulamamak aşkı güçlendirir. Durum böyle olunca hayal kırıklığına uğramaya ve aşık olunan kişiye karşı gerçek dışı idealleştirmelere çok sık rastlanmaktadır. Bilirsiniz ki kendinizi değiştirebilir, fakat karşınızdakini asla değiştiremezsiniz. Aşkın o tozpembe bulutları yerini, içi duygu yüklü bulutlara bırakmıştır. İşte tam bu sırada "Aşkın sınırlarını çizme vaktinin geldiğine kendinizi inandırmalısınız" diyor Nesrin Gökpınar.

Kalsedon Danışmanlık’ın sahibi Bireysel ve Kurumsal Yaşam Koçu Nesrin Gökpınar; aşkın hayatımızda zannedildiğinden daha fazla yer kapladığını ve onunla aramızda sorun varsa bunun hayatımızı tamamen etkilendiğini belirterek, “nasıl olsa düzelir” mantığıyla aslında pek çok şeyin daha da kötüye gideceğini bilmeniz gerekir, diyerek konunun çok önemli olduğunun altına çiziyor.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle