Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Parfüm seçimi ve sağlığımız

Yüzümüze uyguladığımız kremlerin içeriğinde neler var, en ince ayrıntısına kadar bakıyoruz. Fakat aynı hassasiyeti parfümlerimiz için göster...

Yüzümüze uyguladığımız kremlerin içeriğinde neler var, en ince ayrıntısına kadar bakıyoruz. Fakat aynı hassasiyeti parfümlerimiz için gösterdiğimiz söylenemez. Peki, bu muhteşem kokuların şişeleri, içlerinde neler gizliyor merak ediyor musunuz?

Bunu daha önce milyonlarca kez duymuş olabilirsiniz, fakat yine de tekrar etmeye değer: “Teniniz sizin en geniş organınız ve teninizle temas eden her şey vücudumuza da etki ediyor.” İşte bu yüzden sadece cildinize ne sürdüğünüz önemli değil, cildinize ne sıktığınız da çok önemli.

Kokular, yalnızca cilt yoluyla değil, aynı zamanda burun ve akciğerler yoluyla da vücudumuza girer. Yani üç giriş noktası bulunuyor. Ayrıca akciğerler kan dolaşımına direkt geçişi sağlar. İşin kötüsü bu şık parfüm şişelerinin içerisinde her zaman ne olduğunu açıkça göremeyiz. Çünkü parfümlerin ne içerdiği ve formülleri sır gibi saklanır. Bu konuda çok fikir sahibi olmadığımız için pek çok zehirli kimyasalı, kokuyu oluşturan esanslar olarak algılayabiliriz.

Parabenin etkileri

Parfüm ve diğer pek çok güzellik ürününün içindeki plastik maddeler ve parabenlerin amacı, ürünün cildimizde daha fazla dayanmasını sağlamak. Bu tür kimyasalları içeren ürünler hormon dengemizi altüst edebilir. Araştırmalar gösteriyor ki, sentetik musk’lar da tenimiz için zehirli sayılabilecek kozmetikler arasında.

Geçmişte parabenler, plastik maddeler ve sentetik içerikli musk’lar sağlık açısından güvenli kabul ediliyordu. Bu tarz içerikler neredeyse her üründe bulunuyordu; vücut jelleri, deterjanlar, mumlar, plastik su şişeleri… Uzun araştırmaların sonucunda tüm bu kullanılan maddelerin belli bir süreçten sonra çok ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı anlaşıldı. Bu sağlık sorunları arasında göğüs kanseri, çeşitli akıl hastalıkları, Alzheimer, kusurlu doğum ve sperm hasarları bulunuyor.

Naturel ve organik

İlk üretilen parfümler çok daha değerli maddelerden oluşturuluyordu ve hepsi natureldi. Portakal çiçeği, baharatlar, saf özler, bergamot, yasemin ve gülleri düşünün… Bir parfümün kalitesi tamamen içinde bulunan malzemelere bağlı. Artık bir takım nedenlerden dolayı gardenya gibi bazı çiçek aromalarını sağlamak mümkün değil. Bu yüzden parfümler doğal özler yerine insan yapımı maddelerden oluşturuluyor.

Tamamen doğal kokular bile alkol ve uçucu yağlar içerebilir. Unutmayın ki, tamamen doğal maddelerden üretilmiş bir parfümle, içerisine doğal maddeler eklenmiş parfüm arasında önemli bir fark var. Naturel ve organik bir parfüm seçmeniz, sizin, kimyasal maddeler nedeniyle olası alerjik reaksiyonları önlemek istediğinizi gösterir.

Parfümler, insan yapımı maddelerin asla erişemeyeceği derinlik ve karmaşıklığa sahiptir…

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle