Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Çiğ Köfteyi Daha Çok Kadınlar Tercih Ediyor

Çiğ köfte, ismi duyulunca bile iştahları açan geleneksel lezzetlerin başında geliyor.  Yapımında kullanılan bulgur, pul biber, isot gibi s...

Çiğ köfte, ismi duyulunca bile iştahları açan geleneksel lezzetlerin başında geliyor. 

Yapımında kullanılan bulgur, pul biber, isot gibi sağlıklı besinler sayesinde vücuda zarar vermiyor olması da, bu lezzeti son yıl-larda sofraların vazgeçilmezi haline getirdi.

Araştırmalara Göre Kadınlar Daha Fazla Tüketiyor

Toplumsal yapıdaki değişimler, kadınların beslenme ve yemek pişirme alışkanlık-larını da tamamen değiştiriyor. Kadınlar, modern dönemde yemek yapmaya daha az zaman ayırıyor, bu da hazır yiyeceklere yönelmeyi ve bunları tüketme miktarlarını önemli ölçüde artırdı. Beslenme üzerine yapılan çeşitli araştırmalar sonucunda kadınların, çiğ köfteyi erkeklere oranla daha çok tükettiği sonucuna ulaşıldı.

Taze Bulunuyor, Kolay Tüketiliyor

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ziyafet Çiğköfte Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Akıncı konuya sayısal veriler ile açıklık getirdi ve, ''Yapılan araştırmalara göre; Türk kadınlarının %16.6 'sının günde 2 öğün, %56.3'ünün günde 3 öğün yemek yediği saptanmıştır.

Sabah kahvaltıda; peynir, zeytin, salatalık, simit gibi besinleri tercih ederken, öğ-le ve akşam yemeklerinde; zeytinyağlı ve sebze yemeklerinin yanı sıra sağlıklı, pratik besinleri tercih etmekteler. Bu besinlerin başında lezzetli ve kalorisi az olan, kilo yapmayan ve hatta zayıflamaya yardımcı olan en değerli yerel lezzet-lerimizden biri olan çiğ köfte gelmektedir.

Doğu mutfağında doğan ve tüm Türkiye çapına yayılarak gelenekselleşen lez-zetlerimizin başında gelen çiğ köfte, taze ve kolay tüketilebilir, sağlıklı bir gıda olduğundan dolayı ülkemizde tüketim miktarı her geçen gün artmaktadır. Tüke-tici kitlesinin büyük bir kısmını da kadınlar oluşturmaktadır. Hem fast food olsun hem sağlıklı olsun diyorsanız tek seçeneğiniz çiğ köfte.'' dedi.

Diyet Yapan Kadınların Tutkusu Çiğ Köfte

Çoğu kadın sağlıklı zayıflayabilmek için sıkı bir diyete girer, diyet yaparken de yiyeceklerin besin değerlerine, kalorilerine dikkat eder. Bu nedenle damak tadı-na uyan ancak sevdikleri birçok yiyecekten uzak kalırlar. Fakat çiğ köfte içerdiği besinlerin yağ yakma, kan şekerini düzenleme gibi birçok özelliğinden dolayı diyet dönemlerinde kadınlar tarafından rahatlıkla tüketilebilir.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle