Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Çocuklarda anemi hastalığı ve tedavisi

Çocuğun vücudundaki kırmızı kan hücrelerinin normalinin altında olması olarak tarif edilen anemi hastalığı, mutlaka tedavi edilmesi gereken ...

Çocuğun vücudundaki kırmızı kan hücrelerinin normalinin altında olması olarak tarif edilen anemi hastalığı, mutlaka tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlıktır.

Kırmızı kan hücreleri oksijen taşır ve demir, kırmızı kan hücrelerinin yapımı için çocuğun vücuduna lazımdır.

Demir eksikliği anemisi çocuğun yiyecekleri ile az demir alındığını gösterir. Doktor bu durumun tanısını kan testleriyle koyacaktır.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdar Yılmaz, çocuklarda görülen anemi hastalığı hakkında merak edilen soruları cevaplandırdı.

Anemi nasıl tedavi edilir?

Bu ilaçlar demir ihtiva eder ve 2-3 ay boyunca ya da daha uzun süre kırmızı kan hücrelerinin sayısı normale dönene kadar verilir. Biraz mideyi rahatsız eder ama yemek ile alınırsa bu zarar az olur. Demir ilacını meyve suyu ile verebilirsiniz. C Vitamini emilimini artırır ve dişte leke yapmasını önler. Dişteki leke karbonat ile temizlenebilir. Demir, dışkının da rengini yeşil- siyah yapabilir. Demir çok verildiğinde zararlı olabilir. İlacı çocuklardan uzak tutmalıdır.

Diyetle anemi tedavisi

Uygun beslenme kansızlığı önler. Et, balık, tavuk, kuru üzüm, kuru yeşim, patates, kuru fasulye, bezelye, fıstık ezmesi, mısır gevreği, ekmek demirden zengindir.

Ispanak, yumurta sarısı da demir ihtiva eder ancak vücuda hemen emilecek formda değildir. Sütte çok az demir vardır. Çocuğunuz günde 3 bardaktan fazla (750 ml) süt içmemelidir ki, demir içeren yiyecekleri yiyebilsin.

Anemi ne kadar sıklıkla izlenmeli?

Çocuğunuz tedavinin başından 1-2 hafta sonra ve doktorunuzun uygun gördüğü sıklıkta görülmeli ve kandaki aneminin normale döndüğünden emin olunmalıdır.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle