Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Dufold Etiketler Hakkında Bilgi

Yazıcıda renkli ya da renksiz etiket bastırmanız anlamına gelmektedir. Etiket yazdırmanız için öncelikle yazıcınıza göre A4 boyutu seçilmeli...

Dufold Etiketler Hakkında Bilgi

Yazıcıda renkli ya da renksiz etiket bastırmanız anlamına gelmektedir. Etiket yazdırmanız için öncelikle yazıcınıza göre A4 boyutu seçilmelidir. Uygun boyutta bir etiket seçmeniz gerekmektedir. Tonerli ya da tonersiz iki tür yazıcı vardır. Tonersiz olanlar da püskürtmeli yazıcılardır. Tonerli bir yazıcıda “lazer etiketler” kullanılır. Püskürtmeli yazıcılarda ise çoğunlukla “inkjet etiketler” kullanılmaktadır.
 
 Etiket dizaynınızı ister Word‘de yeniden zevkinize göre yapabilirsiniz. Eğer isterseniz Bartender vb. programlarda A4 kullanabilirsiniz. Bu etiketinizin formuna göre istenilen şekilde hazırladıktan sonra direkt olarak bastırabilirsiniz. Bu işlemler sırasında etiket üzerine barkod da eklemeniz gerekebilir. Böyle bir işlem gerekiyorsa bilgisayarınızda barkod fontları bulunmalıdır.
 
 Nerelerde Çıkartma Basılabilir?
 
 Nerede etiket tasarımı yapmak isteniyorsa orada tasarım yapılabilir. Ücretsiz bir barkod fontunu indirebilirsiniz. Daha sonra dijital rulo etiket baslı makineleri püskürtme ve tonerli olarak kullanılabilir. Bu kullanım şekli üzere iki ana kategoriye ayırabileceğimiz dijital rulo etiket baskı makineleri bulunmaktadır. Baskı makineleri ile artık ofislerinizde etiketlerinizi zevkinize göre basabilirsiniz. Birçok renkli görsellerle birlikte tasarlayıp barkodlarınızı renklendirerek kendiniz basabileceksiniz. Tonerli makine modellerinde cihaz içerisinde yüksek ısı bulunabilir.
 
 Makine içindeki yüksek ısıdan dolayı termal etiket bulunmaktadır. Ya da plastik bazlı etiketlere baskı alamazsınız. Ancak mürekkep püskürtme (inkjet) modellerinde ise durum daha farklıdır. Bu makinelerde kağıt ve plastik bazlı malzemelere fotoğraf kalitesinde baskılar yapabilmektesiniz. Bu da yeterince iyi bir görüntü kalitesi anlamına gelmektedir. Normal A4 yazıcılara ek olarak alternatifler de bulunmaktadır. Barkod yazıcılarla da rulodan ruloya istediğiniz baskıları yapabilmektesiniz. Full renkli etiketlerinizi fotoğraf kalitesinde elde edebilirsiniz. Aynı zamanda rulodan ruloya bastırabilme imkanı da bulunmaktadır.
 
 Rulonun içerisinde yer alan otomatik etiket kesici ile etiketlerinizi tek yönden istediğiniz uzunlukta kestirebilirsiniz. Bu da kullanım rahatlığı sağlamaktadır. Yapışkanlı etiketlerin yapısı ve cinsine göre farklı bir çok seçenek bulunmaktadır. Etiketlerin kağıt cinsi, boyutu ya da yapışkanlık derecesine göre de bu seçenekler çeşitlenmektedir. Yaklaşık olarak 200 ‘ün üzerinde farklı kağıt kategorisine ayrılabilir. Bu etiketlerin %89'u termal transfer barkod yazıcılar olmaktadır. Bu yazıcılar baskıya uygun olanlarıdır. Bunun dışında ‘lik bir kısmı ise özel olarak tasarlanmış etiketlerdir.
 
 Özel Olan Dufold Etiketler Hakkında Bilgi
 
 Dufold etiketler, özel tasarlanmış etiketler arasında yer alan etiketlerdir. Bu etiketleri yüzeyleri mürekkep tutan etiketlerdir. Bunlara inkjet etiketler de denmektedir. Bu Dufold etiketlerin yüzeyleri diğer etiketlerden cins olarak farklıdır. Yüzeyine püskürtülen sıvı mürekkebi içerisine tamamen hapseden, bozulma ya da dağılma yapmayan özel yüzeylere sahiptirler. Bu bakıma diğer etiketlerden piyasaya göre ortalama 4-5 kat kadar daha pahalıdır. 
 
 Dufold etiketler diğer etiketler gibi, bir üst yüzey ve bir de alt yüzeyden oluşmaktadır. Alt taşıyıcı (pergamin) ile birlikte üretilmektedir. Bu da yapışkanlık sağlamaktadır. Alt yüzeyin tamamı yapışkanlı olan bu etiketlerin üst yüzeyine baskı yapılmaktadır. Alt yüzeye baskı yaptıktan sonra alttaki pergaminden ayırarak yapışkan yüzeyi açığa çıkarabilirsiniz. Daha sonrasında etiketi istediğiniz herhangi bir yüzeye yapıştırabilirsiniz. Yüksek derecede yapışkanlığa sahip olan dufold etiketler renkli barkod yazıcılar için rulo halinde üretilmektedir. Aynı zamanda düz A4 sayfası şeklinde olarak da üretimi yapılan etiketlerdir.
 
 A4 boyutundaki bu etiketlere standart A4 mürekkepli yazıcılar ile de kullanabilirsiniz. Bu şekilde de baskı alabilirsiniz. Yazıcının çözücülüğünün yeterli olması da netlik için belirleyici bir unsur olmaktadır. Alacak olduğunuz baskılar yazıcınızın çözünürlüğünü de etkilemektedir. Yazıcının çözünürlüğü net bir etiket için yeterli geldiği takdirde fotoğraf kalitesinde olacaktır. Bu da kaliteli bir görsel anlamına gelmektedir.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle