Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Doğal bir gülüşe kavuşmak mümkün

Dişlerdeki rahatsız edici lekeler ve çapraşıklıklar, günlük yaşamda çekinmeden rahat bir gülümsemeyi engelleyebiliyor. Öğle tatili kadar kıs...

Dişlerdeki rahatsız edici lekeler ve çapraşıklıklar, günlük yaşamda çekinmeden rahat bir gülümsemeyi engelleyebiliyor. Öğle tatili kadar kısa sürelerde bile yapılabilen estetik diş uygulamaları sayesinde doğal bir gülüşe kavuşmak mümkün olabiliyor. 

Memorial Şişli Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü'nden Dt. Aslı Tapan, doğal ve güzel bir gülüş için yapılan estetik diş hekimliği uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Yaşınızı sorun etmeyin
Eskiye göre daha fazla sosyal hayatın içinde yer alınması, dermatolojik uygulamaların yanında yüzün en önemli parçası olan dişler ve dolasıyla gülüş ön plana çıkmaktadır. Konuşurken ve gülerken lekesiz ve düzgün dişleri olmasını isteyen kişiler estetik diş hekimliği uygulamalarından faydalanabilmektedir. Yaşın sıklıkla bir sorun yaratmadığı ve hemen her yaşta uygulanabilen estetik diş tedavilerinde kişiye özel uygulamalar yapılabilmektedir.

Uygulamanın şeklini yaşam tarzınız belirliyor
Estetik diş hekimliği uygulamalarında herkesin birbirine benzemediği, doğal dişlerin korunduğu kişiye özel uygulamalar ön plana çıkmaktadır. Bireylerin yaşam standardı, gülüşü, konuşması, verdiği tepkiler, hayat duruşu uygulanacak tedaviye yön verebilmektedir. Hasta ile doktoru arasında yapılacak görüşmelerde kişinin zevkleri, gülmeyi sevip sevmediği, hangi tonlarda makyaj yaptığı hatta kıyafetlerinde hangi renkleri tercih ettiği bile önemli olabilmektedir. Kişi güldüğü zaman diş etlerinin görülmesinden ya da büyük lekelerden ve çapraşıklıklardan şikâyetçi olabilir. Sorunun kaynağı tam olarak belirlendikten sonra, öncelikle kendi doğal dişlerle birlikte mutlu bir tablo çizmenin yolları aranmalıdır.

Diş tellerinden utanıyorsanız
Yetişkinlik döneminde okul ya da iş hayatının içinde bulunan kişiler diş telleriyle sosyal hayatın içinde yer almak istemeyebilirler. Ortodontik tedaviler çapraşık dişlerden tel kullanmadan kurtulmaya olanak sağlamaktadır. Telsiz ortodontik tedavi olarak bilinen "Invisalign yöntemi"nde şeffaf plakların gün içinde planlanan saatlerde düzenli olarak dişlere takılmasıyla gerçekleştirilmektedir. Mesai saatleri dışında ya da gece yatarken kullanılabilen plaklar dişlerin belli bir süre sonra düzelmesini sağlamaktadır. Porselen braketler yapılan uygulamada ise braketler dişlerin üzerine yapıştırılıp, şeffaf metal teller geçirilmektedir. Bu sayede tedavi daha estetik bir görünüme kavuşmaktadır.

Öğle tatilinde dişlerinizi yenileyebilirsiniz
Estetik dolgunun diş yüzeyine yapıştırılmasıyla uygulanan "Bonding yöntemi" hem ekonomik hem de kısa sürede sonuç alınabilen bir tedavi seçeneğidir. Laboratuvar aşaması olmayan bonding tekniği sayesinde yalnızca öğle tatili kadar bir sürede tüm ön dişler değiştirilebilmektedir. Dişin restorasyonu aşamasında kullanılan estetik dolgunun zamanla cilası bozulduğu için renk değişikliği gösterebilmektedir. Uygulaması kolay maliyeti nispeten düşük olan bu işlemi, kısa sürede uygulanabilirliği avantajlı kılmaktadır.

Beyaz dişler için sigara ve çaydan vazgeçin
Lekelenen ya da sararan dişleri ofis tipi beyazlatma ve lazer uygulamalarıyla beyazlatmak mümkündür. 45-60 dakika süren yöntemle dişler 2-3 ton hatta daha fazla beyazlatılabilmektedir. Sigara, çay ve kahve gibi ajanlardan uzak durmak şartıyla bu yöntemlerle kalıcı sonuçlar almak mümkündür. Özellikle sigara kullanımı istenilen uzun süreli beyazlığın korunmasını engelleyebilmektedir.

Porselen lamina ile doğal gülüşünüze kavuşun
Diş yüzeyinde 0,3-0,7 milimetrelik minik kesiler yaparak, bu kesilere uygun küçük porselen yaprakçıkların yapıştırılmasıyla doğal gülüş ve dişlere sahip olunabilmektedir. "Porselen lamina yöntemi" yüksek maliyetli ama konforlu ve kolay uygulanabilir bir tedavi yoludur. Bir hafta gibi kısa bir sürede sonuç alınabilmektedir. Tedavi sonrasında dişler renklenmediği gibi, sağlıklı korunduğunda uzun süre hastaya konfor sağlayabilmektedir. Porselen laminaların yeterli olmadığı durumlarda farklı birçok estetik restorasyondan faydalanmak mümkündür. Normal dişlerin kırılmasına neden olabilen; ağızda kabuklu çerez kırma, kalem ısırma gibi hareketlerin, bu estetik uygulamalara da zarar verebileceği ve kırabileceği unutulmamalıdır.

Lazerle diş etlerinizi küçültebilirsiniz
Bazı hastalar güldüklerinde diş etlerinin normalden fazla gözüküyor olmasından şikayetçi olmaktadır. Lazer uygulamalarıyla kişiyi rahatsız eden diş etleri küçültülebilmektedir. Lazerle diş etleri şekillendirilirken aynı zamanda diş temizliği ve beyazlatma işlemiyle de yüz güldürücü sonuçlar alınabilmektedir.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle