Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Trend Olan Medikal Estetik Uygulamalar

İple Yüz Germe İple yüz germe, ameliyat olmadan yüzünde gençleşmek isteyen hastalar için son yıllarda kullanılmaya başlayan yüz germe ame...

İple Yüz Germe


İple yüz germe, ameliyat olmadan yüzünde gençleşmek isteyen hastalar için son yıllarda kullanılmaya başlayan yüz germe ameliyatın alternatif bir estetik işlemdir.
İnsan dokusuna uyumlu, gerginliğe dayanıklı olarak özel olarak üretilen iplerin ince bir kılavuz iğne yardımı ile cilt altına yerleştirilmesi prensibine dayanan bir uygulamadır.

İple Yüz Germe işlemi avantajları nelerdir?
• Kısa sürede uygulanır
• Kolay ve güvenlidir
• Konforlu ve zararsızdır
• Cilt içinde Kolajen üretimini ve gençleşmeyi tetikler

İple Yüz Germe işlemini kim yapmalıdır?

Bu işlem mutlaka bir hekim tarafından uygulanmalıdır. Ancak uyglamayı yapan hekimin yüz cerrahisi üzerinde tecrübeli olması elde edeceğiniz sonucu yani işlemin başarısını artıracaktır.

İple Yüz Germe işlemi Hangi Problemleri Çözer ?

Bu uygulama ile yüzümüzdeki
• Sarkmalar
• Kırışıklıklar hedeflenir.

İple Yüz Germe işlemi yüzde nerelere uygulanır?

Bu ipler sadece yüzde değil boyun ve vücutta da bölgede kullanılmaktadır. Yüzde özellikle yanak, kaş ve göz kapağı sarkmasında, alın germede, bozulmuş çene çizgisinin düzeltilmesinde ve boyun germede başarıyla kullanılmaktadır.

İple Yüz Germe işlemi her hasta için uygun mudur?

Hayır, her yüz tipine ve yaş grubuna iple yüz germe başarıyla yapılabilir demek yanlış olur.

İple Yüz Germe işlemi için ideal yaş nedir?

Bu işlem için ideal yaş 35-50 denilebilir. Ancak yüzünde çok fazla sarkmaları olmayan, ağır ve yağlı bir yüzü olmayan daha geç yaştaki hastalar da fayda görebilir.

Revizyon Burun Estetiği Ameliyatı

Revizyon burun, çeşitli nedenlerden dolayı daha önceden yapılan burun estetiği ameliyatı ile hedeflenen sonuçlara ulaşılamadığı durumlarda uygulanan burun estetiği ameliyatı türüdür. Burun revizyonu estetiği ile:
• Başarısız burun ameliyatlarının sonuçları düzeltilir.
• Komplike burun estetiği gereken vakalarda ameliyatlı ve ameliyatsız çeşitli tekniklerden faydalanılır.
• Önceki burun ameliyatının estetik açıdan sonuçlarından memnun olmayan hastalar için umut kaynağı olur.

Revizyon burun estetiği ne kadar sürer?

Birincil burun estetiğinin karmaşıklığına bağlı olarak tamamlanması bir buçuk ve üç buçuk saat arasında sürebilir. Genellikle genel anestezi ile hastanın bilincinin yerinde olmaması yani hastanın tamamen uyutulması tercih edilir. Ufak müdahaleler için bazen lokal enjeksiyonlar da tercih edilebilir. Kesiler burun içine (kapalı rinoplasti) açılabilir veya burun ucunun altına küçük bir kesi (açık rinoplasti) açılabilir. Daha iyi görüş açısı ve genel olarak daha iyi sonuçlar sunabileceği için açık rinoplastinin tercih edildiği zamanlar vardır.

Tecrübeli bir hekimin elinde iyi planlanmış ve uygulanmış bir burun ameliyatı sonrasında istediğiniz buruna kavuşabilirsiniz.. Yapılan çalışmalar da revizyon burun oranları yüzde 5’in altındadır.

Revizyon burun ameliyatında burnunuzdaki çok küçük milimetrik asimetriler veya yüzeysel pürüzler nedeniyle de kadar verebilirsiniz, bu durumda çok kısa süreli lokal işlemlerle bu sorunlar düzeltilebilir. Ya da burnunuzda çökmeler olur, asimetriler olur, nefes problemleriniz olur ve ikinci ameliyatta kulak ya da kaburganızdan kıkırdak alınması gerekebilir.

Sinüzit Ameliyatı

Sinüzit ameliyatı çok hassas bir ameliyattır. Sinüzit hastalarının hepsinde aynı belirtiler olmayabilir ve bazen sadece geniz akıntısı olarak karşımıza çıkabilir. Sinüzite yol açan burun içi nedenleri endoskopik muayene ile teşhis edilebilir.

Sinüzit Ameliyatı Kolay Yapılır mı?

Hekim için zor, hasta için kolay ameliyatlardır. Ameliyatı yapacak doktor tüm teknik ekipmana, bilgi ve deneyim birikimine sahip olmalıdır. Lokal veya genel anestezi altında yapılabilen bu cerrahi girişim 1-2 saatlik sürede tamamlanmaktadır. Ameliyat sonrası dönem çok kolay geçmekte ve genellikle burnu tamamen kapatan bir tampon kullanılmadığı için hasta kısa zamanda normal faaliyetlerine geçebilmektedir.

Sinüzit Ameliyatı Öncesi Hastalar Ne Yapmalıdır?

Sinüzit hastalarına gerekli tüm teşhisler yapıldıktan ve ameliyata karar verildikten sonra, ameliyat tarihi belirlenir. Hastalara ameliyat öncesinde rahat ve gevşek bir kıyafet verilir. Yüzük, saat, küpe gibi aksesuarların çıkarılmış olması gerekir. Aynı zamanda hastalarda makyaj bulunmamalıdır. Ameliyat öncesi krem de yüze sürülmemelidir. Hastaların sinüzit ameliyatı öncesinde yüzlerini sabunla iyice yıkamaları gerekir. Saçları ise geriye doğru toplanır.

Sinüzit Ameliyatından Sonra Ne kadar Zamanda İyileşirim?

Hastalar genellikle ilk ameliyat gününde taburcu edilmekte ve ayakta takip edilmektedir. Burnu kapatmayan bir tampon ile 1-2 gün içerisinde çıkartılarak hasta takibe alınmakta ve 5. günde hastalar işine dönebilmektedir. 3 haftalık erken takip döneminden sonra hastalar uzun dönemli takibe alınırlar.

İple yüz germe, revizyon burun ameliyatı ve sinüzit ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için Dr.Gürkan Kayabaşoğlu sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle