Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Estetik Yüz Ameliyatları

Kaş Kaldırma Ameliyatı Kaş kaldırma ameliyatı tek başına planlanabildiği gibi göz kapağı estetik ameliyatları ile birlikte de yapılabilir...

Kaş Kaldırma Ameliyatı

Kaş kaldırma ameliyatı tek başına planlanabildiği gibi göz kapağı estetik ameliyatları ile birlikte de yapılabilir. Göz kapağı estetiği ameliyatları ile kombine edilmesi ile göz çevresi, kaşlar ve alına daha uzun süreli gençlik sağlamaktadır.

Kaş şekli ve tarzı herkesin beğenisine göre değişebilir. Ama ideal kaş ise herkeste standart olarak hem doğal hem de estetik olarak güzel gözüken kaştır. İdeal kaş yayının en yüksek noktası göz bebeğinin dış kenarından geçen dikey hat üzerinde olmalıdır. Kaşın dış kenarı, kaşın iç kenarından 2 mm daha yukarıda olmalıdır. Kaşlar göz çukurunun üst kenarının daha üzerinde olmalı ve çok uzun ya da çok kısa olmamalıdır.

Kaş Kaldırma Operasyonu Nasıl Yapılır?

Kaş kaldırma operasyonuyla alındaki belirgin yatay kırışıklıkların azaltılması, kaşların doğal kemerinin tekrar kazandırılması ve gevşeyen kasların sıkılaştırılması sağlanır. Bu sayede endişeli ve yorgun görüntüden sıyrılıp, dinlenmiş, açık, genç ve taze bir yüze kavuşulması planlanır.

Kaşlar neden düşer?

Yaşlılıkla beraber ve yer çekimine bağlı olarak, geniş alın kasları ve bu alanı destekleyen dokular giderek zayıflamaya başlar ve yumuşak bir dokuya sahip olan kaş bölgesini zayıflatarak, düşmesine neden olur.

Çene Ameliyatı

Çene ameliyatı genelde estetik amaçlı yapılır. Bunun dışında sağlığı olumsuz etkileyen durumlarda da çene operasyonlarına başvurulabilir. Bu işlemleri bayanlar daha çok tercih etmektedirler. Sağlığı olumsuz etkileyen çene problemimden kaynaklı yapılan operasyonlarda devlet katkısı sağlanmaktadır.

Çene estetiği ameliyatları genel anestezi uygulanarak yapılır. Ameliyatlar süreleri yapılacak ameliyatın tek ya da çift çene olmasına bağlı olarak 1,5 saat ile 3 arasında değişim göstermektedir. Ameliyatlar ağız içinden yapıldığı için, ameliyat sonrasında herhangi bir iz kalmaz. Ayrıca hasta ameliyat sırasında hiçbir şekilde ağrı ve sızı hissetmez.

Çene estetiği sonrasında hasta, hastanede 2 ya da 3 gün gözetim altında tutularak taburcu edilir. Ameliyat sonrasında hastaya 2 veya 3 gün sıvı tüketimi verilir. Daha sonra kademeli olarak katı yiyecek verilmeye başlanılır. Hasta 10 gün sonra normal hayatına tamamen dönmüş olur. Yapılan bu operasyonların sonrasında konuşma da ve diğer ağız hareketlerinde bir sorun yaşanmaz ve dişler birbirine kenetlenmez.

Çene Ameliyatlarında Risk Var mıdır?

Her ameliyat kendi bünyesinde risk taşımaktadır. Çene ameliyatları da belirli riskler göz önüne alınarak yapılır. Bu riskleri sıralamak gerekirse;
1. Enfeksiyon kapılabilir,
2. Dudaklarda hissizlik ve uyuşukluk,
3. Kanama
4. Çene altından yapılan kesiklerde iz kalma ihtimalidir.

Kaş kaldırma ameliyatı ve çene estetiği hakkında detaylı bilgi almak için https://gurkankayabasoglu.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle