Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

​Karın çatlakları oluşmadan önlem alın

Gebelik sırasında özellikle karın gölgesinde yaşanan çatlak oluşumu, pek çok kadının muzdarip olduğu konular arasında yer alıyor.  Çatlakl...

Gebelik sırasında özellikle karın gölgesinde yaşanan çatlak oluşumu, pek çok kadının muzdarip olduğu konular arasında yer alıyor. 

Çatlaklar için yapılabilecekleri Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur açıklıyor

"Ciltte çatlak oluşumun nedeni, cildin genişlemesiyle birlikte, içindeki elastan ve kolajen liflerin uyumsuzluk yaşayarak kopmasından kaynaklanır. Ciltteki çatlak kısımları incelerseniz, bu bölgenin diğer bölgelere nazaran daha ince yapıda olduğunu ve tıpkı kağıt gibi buruştuğunu gözlemleyebilirsiniz. Dolayısıyla bu bölgelerde kolajen ve elastan lif kaybı yaşanmıştır. Sadece gebelik sürecinde değil, kilo almaya bağlı olarak ve derinin gerginleşmeye başladığı her süreçte bu oluşum belirebilir" diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, çatlak oluşumunun kolajen eksikliğiyle bağlantılı olduğunu söyledi.

"Çatlaklar oluşmadan önlem alın"

Çatlaklar oluşmadan önlemler alınmasının en doğru hareket olacağını ifade eden Cihantimur " Piyasada satılan çatlak önleyici kremler, bu oluşumun önüne geçebilir fakat çatlaklar oluşmadan kullanılması şarttır. Eğer söz gelimi karın bölgenizde doğumla birlikte bu tarz cilt sorunları yaşıyorsanız, kesin ve net çözüm karın germe operasyonuyla, bu cilt dokusunun uzaklaştırılması olacaktır. Bu operasyonla aynı zamanda karın kasları sıkılaştırılır ve çoğunlukla oluşan fazlalık karın yağı da çıkartılır" dedi.

Örümcek Ağı Estetiği Ameliyatsız bir alternatif sunuyor

Son yılların favori uygulaması Örümcek Ağı Estetiğinin çatlak sorunu için ameliyatsız bir alternatif olduğunu söyleyen Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Bülent Cihantimur" Örümcek Ağı Estetiği, cilt altının elastan ve kolajen üretimini aktive eden bir tekniktir. Çoğunlukla yüz bölgesine uyguluyoruz fakat kolajenden mahrum kalmış çatlak karın bölgesine uyguladığımızda, izlerin toparlandığını, karnın form kazandığını ve çatlakların silikleştiğini gözlemliyoruz. Ameliyatsız bir alternatif olarak düşünülebilir" ifadesinde bulundu.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle