Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Cildi genç tutmanın 10 altın kuralı

Dermatoloji Uzmanı Dr. Neslihan Dönmez, 10 altın kurala uyularak cildin gençliğinin korunabileceğini söyledi. Dr. Dönmez, bu kuralların ba...

Dermatoloji Uzmanı Dr. Neslihan Dönmez, 10 altın kurala uyularak cildin gençliğinin korunabileceğini söyledi.

Dr. Dönmez, bu kuralların başında bol su içmenin, güneşten korunmanın ve sigaradan uzak durmanın geldiğini belirtiyor.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Neslihan Dönmez, 10 altın kuralı şöyle açıklıyor:

"1- Bol su için: Su cildin nem kazanması için önemlidir.

2- Güneşe karşı koruyucu kullanın: UV ışınlarına maruz kalmak, cildin yaşlanmasını etkileyen en önemli sorunlardan biridir.

3- Sigara içmeyin: Kanser başta olmak üzere birçok hastalığın tetikleyicisi olan sigara, erken cilt yaşlanması, kırışıklıklar ve yara iyileşmelerinde gecikmeye de yol açar.

4- Cilt tipinize uygun nemlendirici kullanın: Cilt yıkandıktan sonra kurur ve nemlendirilmezse, normalden fazla yağ salgılar. Cildinizi yağlı ya da kuru fark etmez; tipine uygun bir ürünle mutlaka nemlendirin.

5- Sabahları cildinizi ılık suyla yıkayın: Ilık su cildinizin kirlerden tamamen arınmasını sağlar.

6- İlerleyen yaşlarda antiaging ürün kullanın: Yaşlanmayı geciktirmek istiyorsak gündüz ayrı, gece ayrı hücre yenileyici kremler tercih edilmelidir.

7- Taze besin ve vitaminler tüketin: Omega 3 ve omega 6 yağ asitlerini dengeli tükettiğimizde, kan dolaşımı düzene girer ve cilde daha fazla oksijen taşınır. Bu yağ asitleri ayrıca hücre zarını güçlendirir ve cildin daha genç görünmesini sağlar.

8- Spor yapın: Spor cildi güzelleştirir ve sıkılaştırır.

9- En az 7 saat uyuyun: Uyku esnasında biraz daha fazla salgılanan büyüme hormonu, cildimizin canlı, diri, parlak ve genç kalmasını teşvik eder.

10- Gece ve gündüz cilt temizliğini mutlaka yapın: Her sabah ve gece boyunca oluşan yağ üretimi ve birikimleri, ciltten arındırmak gerekir."

 İHA

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle