Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Yeni evlenecek çiftlere mobilya tavsiyeleri

Türkiye mobilya sektörünün nabzını tutan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), nişanlılık döneminin sonunda vakitlerinin çoğunu mob...

Türkiye mobilya sektörünün nabzını tutan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), nişanlılık döneminin sonunda vakitlerinin çoğunu mobilya arayışı içinde geçiren çiftler için önemli tavsiyelerde bulundu.

Nikah tarihinin yaklaşmasıyla mobilya alışverişine hız veren çiftlere önemli tavsiyelerde bulunan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), çiftlerin alışverişe çıkmadan önce her mekanı bölümlere ayırarak ihtiyaç listesi çıkarmaları gerektiğini belirtti.

Her bireyin farklı düşünceleri ve zevkleri olmasının ötesinde mobilya alırken en önemli detayın ürünün kalitesi ve sağlığa zararlı maddelerden yapılıp yapılmadığının teşhis edilmesi olduğunu aktaran MOSDER, tüketici güvenliğini ve sağlığını ön planda tutan markalardan alışveriş yapılması gerektiğini söyledi.

Yeni evlenecek çiftler, ergonomik ve minimal ürünleri tercih etmeli
Evlenecek çiftlerin ilk evlerinin kiralık olması durumunda çiftlerin ergonomik ve minimal mobilya tercih etmeleri gerektiğini savunan MOSDER, kendi evine taşınacak çiftlerin ise mobilyada ahşap tercihini; fırınlanmış gürgen, karaağaç, meşe, huş, ceviz ve tik ağaçlarından yana kullanması gerektiği aktardı. Öte yandan mobilya kumaşlarında da EkoTeks ve TSE EN standartlarına uygun ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca evlerin küçülmesiyle birlikte evlerde doğal ve spor görünümü tercih eden çiftlerin renk tercihin mavi ve tonları, hardal sarısı, pastel tonları ve gri olduğunu belirten MOSDER, country ve neo klasik tasarımların hakim olduğu koltuk, kanepe ve oturma gruplarının ise evinde nostalji rüzgarları estirmek isteyen çiftlerin beğenisini kazanacağına vurgu yaptı.

MOSDER'den yeni evlenecek çiftlere öneriler…
 Alışverişe giderken ihtiyaçlarınız doğrultusunda liste hazırlayın.
 Kafanızda mutlaka konsept oluşturun.
 Mağazaların büyük metrekarelerinden dolayı mobilyalar gözünüze küçük gelebilir. Mobilya alırken ölçülerine dikkat edin.
 Mobilyaları koyacağınız alanların ölçülerini mutlaka alın.
 Mobilya teslim süresi ortalama 20 gündür. Bu süreyi dikkate alarak alışverişlerinizi planlayın.
 Evde bütünlüğü sağlayan en önemli nokta renk uyumudur. Renk uyumuna dikkat edin.
 Yapılan araştırmalara göre mobilya değiştirme sıklığı 9 yıl. Bu nedenle mobilyalarınız sağlam ve kaliteli olmasına dikkat edin.
 Salon takımlarının hangi kumaşlardan yapıldığı, çevre dostu malzemeler kullanılması, leke tutmayan kumaşların varlığı, kimyasal madde kullanılmamış olmasına özen gösterin.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle