Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Daha Güçlü Bir Erkek Olmak İçin 10 Özel Besin

Daha güçlü olmak birçok erkeğin tutkusudur. Hem fiziksel hem de mental olarak güçlü olmanın yolu ise sağlıklı beslenmek ve erkek sağlığı içi...

Daha güçlü olmak birçok erkeğin tutkusudur. Hem fiziksel hem de mental olarak güçlü olmanın yolu ise sağlıklı beslenmek ve erkek sağlığı için önemli roller oynayan besinlere beslenme düzeninde yer açmaktan geçiyor. 

Hacettepe'den bölüm dördüncüğülü ile mezun olan ayrıca Oxford Brookes'ta eğitim alan Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber hedefe ulaşmak için gerekli 10 besini açıklıyor.

İşte sağlıklı ve güçlü bir erkek olmak için gerekli 10 özel besin…

Domates: Kırmızı yapısının içinde barındırdığı laykopen ile özellikle prostat sağlığı açısından çok önemli bir besindir. Yeterli laykopen tüketen erkeklerin prostat kanserine yakalanma riskinin daha düşük olduğu biliniyor. Laykopenin aynı zamanda kolon kanserine yakalanma riskini azalttığı ve kalp sağlığını desteklediği de birçok bilimsel çalışma ile kanıtlanmış durumda.

Yabanmersini: Güçlü antioksidan yapısı ile vücudu toksinlerden arındıran bu besin kalp sağlığını desteklemek ile kalmıyor aynı zamanda erkeklerin kadınlara göre daha duyarlı olduğu ileri yaşlarda hafıza problemleri yaşama riskini de azaltıyor. Aynı domates gibi laykopen içeren bu besin prostat sağlığı için son derece önemli.

Brezilya Fıstığı: İçerdiği sağlıklı yağlar ile kalp sağlığını destekleyen Brezilya fıstığı yüksek selenyum içeriği ile de sperm sağlığını destekliyor ve sperm hareketliliğini arttırıyor.

Brokoli: Birçok erkek sevmese de brokoli aslında sofralarda mutlaka bulunması gereken besinlerin başında geliyor. İçerdiği sülfürlü birleşikler kansere karşı koruma sağlıyor. Yapılan bilimsel araştırmaların sonuçlarına göre erkeklerde daha sık görülen mesane kanserine yakalanma riskini azaltıyor.

İstiridye: Yüksek oranda çinko içeren bu besinin aynı zamanda afrodizyak etkisi olduğu düşünülüyor. Çinko; erkeklerde testesteron salgısının düzenli olmasını sağlamanın yanı sıra sağlıklı sperm üretimi için de gerekli bir mineraldir. Çinko yetersizliğinde saç dökülmesi sorunu yaşanabiliyor.

Tam tahıllar: Tam tahıllı ekmekler, esmer pirinç, intergral makarna gibi tam tahıllar sağlıklı karbonhidrat kaynaklarıdır. Yeterli karbonhidrat tüketimi, vücut kaslarının korunmasını sağlar. Yetersiz karbonhidrat tüketimi, enerji üretimi için protein kullanılmasına sebep olur, vücuttan kas kitlesi kaybı gerçekleşir. Tam tahıllar aynı zamanda saç sağlığı için gerekli olan ve yetersizliğinde depresyona girme riskinin yükseldiği B vitaminlerinden de zengindir.

Sarımsak: Kokusu nedeniyle genelde tüketmeye çekinsek de, Amerika Kanser Enstitüsü sarımsağın erkeklerde prostat kanserine yakalanma riskini azalttığını açıklamıştır.

Somon: Erkeklerin kalp hastalıklarına yakalanma riskinin özellikle orta yaşlardan sonra kadınlara göre daha yüksek olduğu bilinen bir gerçek. Somon sadece içerdiği omega-3 yağ asitleri ile kalp sağlığınızı desteklemekle kalmaz, kaliteli protein içeriği ile kaslarınızı da güçlendirir.

Yumurta: Beyazı yüzde yüz protein içerdiğinden ötürü vücutta kas kitlesini arttırmaya yardımcıdır. Sarısı ise içerdiği biyotin ile saç sağlığını korur ve saç dökülmesini engellemeye yardımcı olur.

Avokado: İçerdiği sağlıklı yağlar ile kalp sağlığını korumaya destek olan avokado aynı zamanda yüksek antioksidan içeriği ile deri ve göz sağlığı açısından da önemlidir. Öğün öncesi avokado tüketenlerin gün boyunca ortalama 200-300 kalori eksik tükettiği ve iştah kontrolünü daha kolay sağladıkları da biliniyor.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle