Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Gelinlikte dikkat edilecek 5 altın kural

Gelinliğin seçiminden saçın yapımına, gelin çiçeği buketinden ayakkabıya kadar her ayrıntı da ince elenip sık dokunuyor. Yaz düğünleri, tü...

Gelinliğin seçiminden saçın yapımına, gelin çiçeği buketinden ayakkabıya kadar her ayrıntı da ince elenip sık dokunuyor.

Yaz düğünleri, tüm hızıyla devam ediyor. Her genç kızın hayalinde ‘telli duvaklı gelin’ olmak yatıyor. Genç kızların hayallerini süsleyen, yaşamlarındaki bu çok özel günde, her detay ayrı bir hassasiyet kazanıyor. Gelinliğin seçiminden saçın yapımına, gelin çiçeği buketinden ayakkabıya kadar her ayrıntı da ince elenip sık dokunuyor. Güzel bir gelin olmak için, öncelikle vücut tipine uygun bir gelinlik modeline karar verilmesi gerekiyor. Kilo vermeyi düşünen gelin adaylarının ise, muhakkak düğünden birkaç ay öncesinde diyete başlamaları lazım.

Modacı Ayşe Koçak, gelinliğin hazırlanmasının kesinlikle son günlere bırakılmaması gerektiğinin altını çizerek, gelinlik diktirirken dikkat edilmesi gereken 5 kurala ilişkin şunları açıklıyor.

Gelinlik diktirirken, dikkat edilmesi gereken 5 altın kural

1-Gelinlik dikimi yaptırılacak firmanın, kurumsal bir işletme olup olmadığına dikkat edilmesi gerekir. Kurumsallığı olan, sizin istediğiniz kumaşı, danteli ve seçtiğiniz taşı uygulayacak, hizmet kalitesi yüksek bir firma tercih edilmelidir.

2-Gelin adayının, gittiği modaevinde, sadece müşteri temsilcisiyle görüşmesi yeterli değildir. Muhakkak, gelinliğini dikecek modacısı ile görüşüp, modacının gelin adayının vücut tipine göre uygun olabilecek gelinlik modellerine ilişkin görüşünü almalıdır. Ardından, gelin adayının istediği gelinlik modeli ile modacının karşılıklı görüşmeleri sonucunda, nasıl bir gelinlik dikilecek kararı verilmedir. Bir mankenin üzerinde tasarımı çok beğenilen bir gelinlik modeli, eğer gelin adayının vücut yapısı uygun değilse, istenilen şıklığı veremeyebilir. Özetle, gelinlik modelinin kararı; modacı ve gelin adayının birlikte karar alması gereken bir konudur.

3-Gelin adayı, muayyen günlerinde kesinlikle provaya gitmemelidir. Bu tarihlerde, vücut ortalama 2-3 kilo alabilmektedir.

4-Gelin adayı biraz kilolu ise, gelinlik içine GPS (gelinlik içine korse) uygulanması istenmelidir. Modacının işinde iyi olması, gelin adayındaki küçük kusurları kapatabilecek bilgiye ve tecrübeye sahip olması gerekir. Örneğin, omuzlar ve kollar biraz kalın ise, açıkta bırakmak yerine dantel uygulaması zarafet ve şıklık katacaktır.

5-Modacının, her yıl 20- 30 farklı gelinlik modeli üzerinde çalışması, dünya modasına paralel yeni ve özgün modellerinin bulunması başarısını gösterir. Gelinlik dikimi ‘haute couture’ yani kişiye özeldir. Her gelin, kendine özel tasarlanan gelinliğiyle, düğününün en göz kamaştıran kişisi olmayı ister. Gelin adayının düğüne tatlı bir koşuşturma içinde hazırlık yaptığı günlerinde, modacının da diktiği zarif ve şık gelinlik ile değer katması önemlidir.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle