Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

İlaçsız tüp bebek tedavisi nedir?

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu ilaçsız tüp bebek tedavisi hakkında bilgiler verdi. İlaçsız tüp bebek tedavisi nedir? Tüp bebek tedavilerinde ...

Prof. Dr. Cem Fıçıcıoğlu ilaçsız tüp bebek tedavisi hakkında bilgiler verdi.

İlaçsız tüp bebek tedavisi nedir?

Tüp bebek tedavilerinde ilaç kullanımına bağlı istenmeyen patolojik durumlar açığa çıkabilmektedir. OHSS oluşumuna sebep verebilecek hasta tipleri mevcuttur. Bunun önceden tespiti, yahut deneyimlime sonucunda ortaya çıkabilmiş OHSS oluşumuna karşın ilaçsız tüp bebek fikri ortaya çıkabilmektedir. Mali açıdan da giderleri aşağıya çekecek olan bu uygulama için tecrübe önemli olacaktır. ilaç uygulamadan yumurtlama süreçleri devam edeceği için kadın normalde seyredecek adet döngüsünü bekleyecek ve yumurta kendisi olgunluğa eriştiği vakit toplanmaya başlanacaktır.

İlaçsız tüp bebekte gebelik oranları nasıldır?

Normal tüp bebeğe oranlandığı takdirde ne yazık ki daha az oranlama açığa çıkmaktadır. İlaçlara karşı var olan hassasiyet sonucu açığa çıkabilecek ve OHSS gibi istenmeyen komplikasyonların ekarte edilebilmesi adına fayda sağlayacaktır.

İlaçsız tüp bebek tedavileri ne kadar sürecektir?

Diğer klasik tüp bebek yöntemine göre işlemler daha kısa sürecektir. Süreç olarak genellikle on günü kapsayacak dönem yeterli olacaktır. Diğer yöntemde; yumurtanın olgunlaşması, uygulanan ilaçlar ve toplanması gibi işlemlerde doktor tarafından gerçekleşeceği için bir ayı bulacak süreci kapsamaktadır. İlaçsız tüp bebek tedavisi en çok ilaca karşı sorun oluşacak bünyelerde varlığını kanıksatmış ve ortaya çıkan gebelik oranı ile varlığının altını çizebilmiştir. Hiçbir şikayeti olmayan kişi ile oranlanırsa elbette düşük sonuçlar çıkabilecek, ama bu tip ilaca karşı problemli bünyelerde oranlama oldukça yüksektir.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle