Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Cinsellikle ilgili doğru bilinen 9 yanlış

Kadınların dikkatli olması gereken, doğru bilinen yanlışlar... Cinsel ilişki sonrası vajinanın sabunla yıkanması kadını enfeksiyonlard...

Kadınların dikkatli olması gereken, doğru bilinen yanlışlar...

Cinsel ilişki sonrası vajinanın sabunla yıkanması kadını enfeksiyonlardan korur: Yanlış! ın sabun ve benzeri maddelerle yıkanması doğal ortamını bozar ve enfeksiyonlara karşı direnci azaltır. Bu tür uygulamalar sonucunda mantar ve gardnerella vaginalis gibi bazı enfeksiyonlar oluşabilir.

Kızlık zarı bozulmadan gebe kalmak mümkün değildir: Yanlış! kızlık zarı bozulmadan da gebe kalınabilir. Kızlık zarı yapı olarak ilişkiyle bozulmayacak (esnek) özellik taşıyabilir veya gebelik vajina girişine akan meninin vajina içerisine girmesiyle oluşabilir.

Prezervatif bütün enfeksiyon hastalıklarının bulaşmasını engelleyebilir: Yanlış! , HPV dışındaki enfeksiyon ajanlarının bulaşmasını engellese de günümüzün cinsel yolla bulaşan en yaygın hastalığı olan HPV’yi tam olarak engelleyemez.

Her cinsel ilişkide gebe kalınabilir: Yanlış! ınlarda ayda bir kez gerçekleşen yumurtlama nedeniyle, bugünlere yakın beş-altı günlük sürede hamile kalma şansı bulunur. Bunun dışındaki günlerde gebe kalma şansı çok düşüktür.

Genital enfeksiyonlar sadece cinsel ilişkiyle bulaşır: Yanlış! enfeksiyonların asıl bulaşma yolu cinsel ilişkidir. Fakat düşük ihtimalle de olsa alafranga tuvaletlerden de bazı enfeksiyonlar bulaşabilmektedir.

Mantar enfeksiyonu cinsel yolla bulaşan hastalıklardandır ve eşlerde tedavi edilmelidir: Yanlış! enfeksiyonları cinsel yolla bulaşan hastalıklardan değildir ve eş tedavisi gerektirmez.

Ertesi gün hapları güvenli bir doğum kontrol yöntemidir ve sık kullanılabilir: Yanlış! gün hapları, normal doğum kontrol hapları oranında koruyuculuğa sa hip olmadığı gibi sık kulanılması önerilmez. Bu haplara ancak acil durumlarda başvurulması gerekir.

Acil durumlarda başvurulabilecek tek doğum kontrol yöntemi ertesi gün haplarıdır: Yanlış! durumlarda ertesi gün hapları dışında kullanılabilecek başka yöntemlerde bulunmaktadır. Bunlardan biri de korunmasız ilişki sonrası kadına birkaç gün içinde spiral takılmasıdır.

Menopoz dönemi kadın cinselliğini çok olumsuz etkiler: Yanlış! dönemi sonrası kadının cinsel yaşamını olumsuz yönde etkileyebilecek birtakım olaylar gelişse de, bunlar doktor kontrolüyle rahatlıkla çözümlenebilir. Buradaki asıl problem toplumdaki bu yanlış inanıştır.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle