Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Makyaj temizleyici uygulama ipuçları

Makyaj, kuşkusuz her güzel görünme endişesi olan bayanın vazgeçilmezleri arasındadır. Fakat bu kadar lüzumlu olan bir güzellik eylemi so...

Makyaj, kuşkusuz her güzel görünme endişesi olan bayanın vazgeçilmezleri arasındadır. Fakat bu kadar lüzumlu olan bir güzellik eylemi sonrasında çoğumuz gerekli temizliği tam olarak yapamıyoruz.

Eksik yapılan veya hiç yapılmayan makyaj temizliği, zamanla cildimizin tahriş olmasına, yıpranmasına ve hatta telafisi mümkün olmayan zararlar vermeye kadar gidebiliyor. Onun için makyaj temizliğini ihmal etmemeli ve bu temizliği yaparken aşağıdaki ipuçlarına dikkat etmeliyiz…

- Bu iş için özellikle ayrılmış bir tasa, yada avucunuza temizleyici maddeden yeterli miktarda koyun

- Tüm yüzünüze ve boynunuza parmaklarınızın ucuyla kalınca bir tabaka halinde sürün.

- Yüzünüzün ortasından başlayıp, hafif, daireler şeklinde sürerek ürünün dokulara işlemesini sağlayın.

- Alından başlayın, burnun başladığı yerden şakaklar yönünde dairesel hareketlerle saçların başladığı yere kadar yükselin.

- Sonra, piramidalden hareket edip, gözün alt çemberinden geçerek kulağın üst kısmına kadar yükselin

- Daha sonra dudağın üst çemberinden hareket edip kulak memesine kadar ilerleyin, elmacık kemiği boyunca işlemi sürdürün, çene altı için de aynı hareketi uygulayın

- Boyun için de aynı şekilde, ortadan başlayıp iki yana doğru, ilk önce boynun başladığı yerde, ardından köprücük kemiğinin hemen üstünde aynı hareketleri uygulayın. Makyaj temizleyicinin tüm izlerini makyaj temizleyici bir kâğıtla ortadan kaldırın.

- İkinci bir uygulama yapı, bu kez iki elinizle simetrik bir şekilde bir perdahlama hareketi gerçekleştirin. Hareketin sırası ve yönleri aynı olacak. Sadece boyunda yukarıdan aşağıya doğru uygulanacaktır.

- Alt ve üst göz kapaklarına gelince, iç köşeden dış köşeye, dış köşeden iç köşeye doğru dış köşeyi bir parmağınızla tutarak okşamayı andıran hafif dairesel hareketler uygulayın.

- Kullanılan makyaj temizleyicinin türüne göre; eğer bir süt kullanmışsanız bir süngerle yıkayarak temizleyin. Eğer söz konusu olan bir krem ya da pelteyse ıslatılmış bir pamuk kullanın; bir sabun-krem ya da ikili bir süt uygulamışsanız bol su ile yıkayın.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle