Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Mide şişkinliği ülser olabilir

Uzmanlar, mide şişkinliklerinin eğer hafif ve kısa süreli şişkinlikler olarak seyretmiyorsa mutlaka doktor kontrolü altında tedavi edilmesi ...

Uzmanlar, mide şişkinliklerinin eğer hafif ve kısa süreli şişkinlikler olarak seyretmiyorsa mutlaka doktor kontrolü altında tedavi edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Her insanda zaman zaman mide şişkinliği görülmektedir, fazla yemek yemek, stres, gibi birçok etken vardır.

Uzmanlar, mide şişkinliklerinde gecikmeden doktora başvurmanız gereken durumları şöyle sıralıyor:

- 3 günden uzun süreli açıklanamayan şişkinlik

- Karın ağrısı ile birlikte görülen mide şişkinliği

Bazı kişilerde, süt ve süt ürünleri yenildikten sonra süt şekerinin sindirilememesi sonucunda süt şekeri tahammülsüzlüğü laktoz intoleransı nedeniyle gaz ve şişkinlik ortaya çıkar.

Kuru fasulye, kuruyemiş, bakliyat, Brüksel lahanası, yulaf gibi sindirimi güç bazı besinler, midede şişkinlik ve gaz nedenidir.

Sindirim sisteminiz biraz duyarlı ise ya da spastik kolon gibi bir sindirim rahatsızlığınız varsa, gaz ve şişkinlik sizi sürekli olarak rahatsız edebilir.

Besinlerin hızlı yenilmesi ve iyi çiğnenememesi de bağırsakları şişirir. Geçmeyen şişkinlik ve ağrı bağırsak tıkanması, divertikülit, apandisit, safra taşı, mide ülseri veya tümör gibi birçok önemli hastalığın belirtisi olabilir.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle