Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

İşinizin sizi ele geçirmesine izin vermeyin!

Etkili bir şekilde ev ve iş hayatınızı ayırarak daha mutlu olmak ister misiniz? İş hayatınız yüzünüzden evinize ve kendinize vakit ayı...

Etkili bir şekilde ev ve iş hayatınızı ayırarak daha mutlu olmak ister misiniz? İş hayatınız yüzünüzden evinize ve kendinize vakit ayıramıyorsanız ve bu durumdan sıkıldıysanız doğru yerdesiniz...

Bunları okuduktan sonra günün sonunda eve gitmeden önce iş stresini çalışma masanızda bırakacaksınız!
'Çok yorgunum' Bu ses tanıdık geliyor mu? İş planınız kaydı, bitmek bilmeyen büyük projeler, toplantılar, sunumlar. Sürekli iş hayatınızda başarılı ve daimi olmak için çırpınıp duruyorsunuz. Tüm boş zamanlarınızı ve dikkatinizi işinize harcamak zorundaymış gibi hissediyorsunuz. Rahatlamalısınız...  İşinizde sizden başka birde ekip üyeleri var!

Tüm bu koşuşturma, plan program ve stres içinde işten çıkıyorsunuz ve 30 dakika içinde çocuğunuzu okuldan almanız gerekiyor. Eşiniz iş gezisinde ya da belki de ayrısınız. Eve döndüğünüzde proje üzerinde çalışmanız gerek. Çocuklarınızla vakit geçirmek ve iş stresinden kurtulmak için ne yapabilirsiniz?

Hayat adil değildir bunu kabul edin. Bazen en kolay yerine her zaman en zoru seçen sizsinizdir ve bunun bedelini en az seviyede ödemeye çalışın. İşler ters gitse bile elinizden geleni yaptığınız ve çocuklarınızla ilgilenemeseniz bile hala yanınızda oldukları için şükredin. Şunu düşünün 'ben çocuklarıma iyi bir gelecek sağlamak için bu kadar çok çalışıyorum'. Bu perspektiften bakmak sizi rahatlatacaktır.

İş planınızda değişiklikler yapabilirsiniz. Her zaman uyguladığınız yolu daha akıllı bir yöntemle değiştirin.

Projeler, ilişkiler, aile ve duygularınız için belki de enerjiniz kalmamıştır. Kendinizi güçsüz ve bir dram sahnesinde kıvranan kadın olarak hissettiğiniz an hayatınızı değerlendirip neyin önemli olduğunu anlamaya çalışın. Sıkıntılarınızı öncelik sırasına göre ele alın ve teker teker yönetilebilir hale getirin.

Bazen işteki konumunuzun ne olduğunun gerçekten farkında olmanız size ekstra bir sorumluluk yükler. O kadar emek, yıllarca baş ettiğiniz insanlar ve durumlar... Bunları düşünmek stresle başa çıkmanın yollarından değildir.

Boğulmuşluk hissi ile stresle başa çıkamazsınız. Bu durumda belkide profesyonel bir yardıma başvurabilirsiniz.

Kaplumbağa olmayın. Yavaş ve istikrarlı bir şekilde de yarışı kazanabilirsiniz. Kendi hızınızla gidin ve tavşanı geçin!

İşten çıktıktan sonra eve gitmeden önce kendinize 15 dakika ayırın. Zihninizi boşaltmak için bu 15 dakika size kısa ama güzel bir tatil gibi gelecektir.

Çocuklarınızla bir alışveriş merkezinde ya da yol üzeri bir kafede yemek yiyin.

Arabanızla eve dönmek yerine belli bir yere kadar tek başınıza yürüyün.

Çocuklarınızla parka gidin, onlar oynarlarken siz bir bankta durup hiçbir şey yapmadan dinlenebilirsiniz.

Küveti doldurun, mumları yakıp ışıkları kapatın ve sadece tadını çıkarın.

Çocukları babaannelerine bırakın ve eşinizin tadını çıkarın.

Kız arkadaşlarınızla hafif alkollü bir içki için ve  biraz sohbet edin.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle