Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Wi-Fi, sperm kalitesini düşürüyor

Arjantinli bilim adamlarının araştırmasına göre Wi-Fi kablosuz internet bağlantısı olan dizüstü bilgisayarlar, sperm kalitesini düşürüyor. ...

Arjantinli bilim adamlarının araştırmasına göre Wi-Fi kablosuz internet bağlantısı olan dizüstü bilgisayarlar, sperm kalitesini düşürüyor.

Cordoba’daki “Nascentis Medicina Reproductiva” üreme sağlığı merkezinden Conrado Avendano ve ekibi, 29 sağlıklı erkek üzerinde araştırma yaptı.

Erkeklerden “semen” örneği alındı ve bilgisayarların altına damlatılarak Wi-Fi bağlantısı olduğu sırada incelendi. Dört saat sonra radyasyon nedeniyle spermlerin kalitesinde bozukluk olduğu saptandı. Sonuçları “Fertility and Sterility” adlı tıp dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, örneklerin yüzde 9’unda DNA bozukluğu belirlendi.

Bu oran, bilgisayardan uzakta tutulan semen örneklerinde üçte bir oranındaydı. Örneklerin yüzde 25’inde ise spermler “yüzmüyordu”. Bu oran, bilgisayarın uzağındaki örneklerde yüzde 14’tü. Avendano, sonuçların kayda değer olduğunu ancak Wi-Fi bağlantısı olan bütün bilgisayarların sperm kalitesine zarar verip vermediğini anlamak için araştırmayı genişletmek gerektiğini söyledi.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle