Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Kadınlarda sistit nasıl tedavi edilir?

Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu tedavisi ile ilgili her şey...  Kadınlarda sistitin teşhisi için nasıl bir fizik muayene ve hangi tetkik...

Kadınlarda idrar yolu enfeksiyonu tedavisi ile ilgili her şey... 

Kadınlarda sistitin teşhisi için nasıl bir fizik muayene ve hangi tetkikler yapılır? Hangi durumlarda ultrasonografi veya kan tahlili istenebilir? Bu tetkikleri hangi hastanelerde yaptırabiliriz? Hangi durumlarda kültür yapılması gerekir? Antibiyotik mutlaka doktora danışılarak mı alınmalıdır, neden? Başka ne tür ilaçlar kullanılır? Bir kez görülen sistit ile sık tekrarlayan sistitin tedavisi arasında ne gibi farklar vardır?

Sistit teşhisi konan kadınlar evde ağrılarını hafifletmek için neler yapabilir? Nasıl ve ne kadar yatarak istirahat gerekir? Bölgeyi sıcak tutmak fayda sağlar mı? Hangi gıda ve içecekler tüketilmeli, hangilerinden kaçınılmalı? Hangi vitaminlerle vücut desteklenebilir? Kadınlarda tuvalet sonrası temizliğinde hangi yanlışlar sistit olasılığını artırır?

Kadınlar genital bölgelerinin temizliğinde başka nelere dikkat etmeli? Genital bölge ne sıklıkta, ne tür malzemelerle temizlenmeli? Menopoza girmiş kadınların sistit olma riski diğer kadınlardan ne kadar yüksektir? Bu kadınların ne sıklıkta kadın doğum doktorunun kontrolünden geçmesi gerekir? Menopoz olmuş kadınlara yapılan hangi hormonsal düzenlemeler sistit olasılığını düşürecektir?

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle