Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Yetenek Sizsiniz!

Ülkemizde şimdilerde çok izlenen bir yarışma programında küçük büyük herkes yeteneklerini sergiliyor.  Yetenek, doğuştan getirilen gizil g...

Ülkemizde şimdilerde çok izlenen bir yarışma programında küçük büyük herkes yeteneklerini sergiliyor. 

Yetenek, doğuştan getirilen gizil güç olup, ortam sağlandığında ortaya çıkması kolaylaşmakta. Bu programda yeteneklerin ortaya konmasına ortam hazırlaması nedeniyle güzel bir program. Ayrıca, haftasonlarını da renklendirip, hoşça vakit geçirtmeye çalışan bir program.

Katılanların son derece özgüven içinde olması araştırma konusu olacak türden. Ülkemizde bu kadar özgüven sahibi bireylerin olması mutlu edici bir durum. Ayrıca, sportif yarışmacılarında varlığı gözden kaçmıyor. Ritm duyguları da azımsanmayacak türden.

Stüdyodaki izleyici çok coşkulu ve katılımcı. Değişik ülkelerden de yarışmacıların katılımı yurt dışında da çok izleyicisinin olduğunu gösteriyor.

Sanatını değerlendirmek için zemin bulmak ve sonunda medyatik olup, nimetlerinden yararlanmak ta söz konusu.

Yarışmacılarda değişik yaş seviyeleri var. Genç yaş gurubu ağırlıkta olmasına karşın ÇOCUK larda yarışmacı olarak katılıyor.

Çocuklar, yaş ortalamasına göre ayrı bir programda, yarışsalar daha iyi olur. Ancak, izleyici sayısının fazla olması ve yetişkinlerin içinde arada hoşluk yakalamak anlamında, programcılar açısından tercih edilir bir durum.

Bazı çocukların şarkı seçimlerinde bol biiippli sözcüklere rastlıyoruz. Yetişkinlerde bile bu tip biiipppli sözcüklere pek rastlamazken çocukların seçiminde yer alması ve ailenin sözünü dinletememesi ilginç. Bu sözcüklerin yerine pek ala başka sözcüklerle uyarlama yapılabilir.

Çocukların kendi yaş kategorisindeki arkadaşlarına özendirici olmaması gerekir. Argo ya da söylenmemesi gereken sözcüklerin kullanılması, artık alışıldık hale getirilmeye çalışılması, örnek olması bakımından istenmeyen bir durum. Ayrıca iletişim araçlarının geniş kitlelere hitap ediyor olması bu konuda daha hassasiyetle durulmasını gerektirir.


Öznur Simav
Pedagog- aile ve iletişim danışmanı


© Copyright, Sağlık TV özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle