Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Saç yıkamanın 8 püf noktası var!

Evet, doğduğumuz günden itibaren saçlarımızı yıkıyoruz. Saç yıkamak da yemek yemek gibi en doğal eylerimlerimizden biri! Ama saçlarımızı şam...

Evet, doğduğumuz günden itibaren saçlarımızı yıkıyoruz. Saç yıkamak da yemek yemek gibi en doğal eylerimlerimizden biri! Ama saçlarımızı şampuanlarken dikkat etmemiz gereken bazı püf noktaları var...

Saçlarımız da cildimiz kadar kıymetli. Güzelliğimizin ayrılmaz bir parçası. Saç yıkamak da ne kadar basit bir iş gibi gözükse de işin küçük sırlarını bilmek çok daha güzel saçlara sahip olmamızı sağlayacak.

İşte, küçük sırlar!

1. Şampuan uygulamasından önce saçlarınızı yoğun şekilde ıslatın. Bunun ne kadar önemli olduğunu sonra farkedeceksiniz.

2. Kullanacağınız şampuan miktarı, saç uzunluğuna göre olmalıdır. Uzun saça, bir çorba kaşığı şampuan yeterli olur.

3. Başınızın tepe kenarlarına ve üstüne masaj yaparak şampuan yedirin. Saç derisini bu şekilde yıkarsanız saçlarınız gerçekten temizlenmiş olacaktır. Saçlarınızı köpürtmeniz ve sık sık yıkamanız saçlarınızın temizlendiği anlamına gelmez. Asıl temizlik, saç derisinin güzelce yıkandığı şampuanlamadır.

4. Saçlarınızı iyice durulayın.

5. Saç kremini sürün ve dağıtın. Saçlarınızın uçlarına kremi sürün, diplerine değmesin. Maskeleri elbette saç diplerine sürebilirsiniz. Ama kremi sadece saç uçlarına sürün. En fazla 5 dakika için saç kremini durulayın.

6. Saçınızı tekrar iyice durulayın. Saç kremi kalıntısı kalmasın yoksa kepek gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz.

7. Saçınızı mümkün olduğunca uçlarından sıkın, fazla suyunu alın. Bir havlu ile sarın.

8. Saçınızı kurutun. Eğer mümkünse doğal haline bırakın, o şekilde kurusun.

Unutmayın, saç yıkama, saç güzelliğinin temelidir!

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle