Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Ayrılırken kırıcı olmamaya özen gösterin

Birliktelik gibi, ayrılığın da doğal olduğu gerçeği unutulmamalı… Ancak partnerinize ayrılmak istediğinizi söylerken, kırıcı olmamaya özen g...

Birliktelik gibi, ayrılığın da doğal olduğu gerçeği unutulmamalı… Ancak partnerinize ayrılmak istediğinizi söylerken, kırıcı olmamaya özen gösterin. 

Her yeni aşk heyecan verir. Ancak bir süre sonra bu heyecan yerini monotonluğa bırakabilir. Bu monotonluğun uzun sürmesi, ayrılığa giden yolda olduğunuzu gösterir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız, partnerinize ayrılma fikrini söylerken, bazı kuralları unutmayın.

Dürüst olun: Ondan neden ayrılmak istiyorsunuz? Önce bu soruya cevap verin. Kendinize zaman ayırın ve nedenleri düşünün. Ona başka nedenler göstererek ilişkiyi bitirmeyi düşünmeyin. Gerçekten hissettiklerinizi açıkça onunla paylaşın.

Nazik davranın: Bir insana istenmediğini söylemek çok incitici olabilir. Söylemek istediklerinizi önceden planlayın ki, ağzınızdan istemediğiniz sözler çıkmasın.

Sakinliğinizi kaybetmeyin: Hakkınızda konuşuyorsa, size yalan söylediğini fark ettiyseniz veya başka birinden hoşlandığını duyduysanız ondan ayrılmak isteyebilirsiniz. Eğer böyle özel bir durum varsa, hakkınızı sonuna kadar korumalısınız.

Utandırmayın: Başkalarının önünde size, “Artık seninle birlikte olmak istemiyorum. Kendi yolunu kendin çiz” derse, kendinizi nasıl hissederdiniz? Pek mutlu olmazdınız herhalde. İlişkiyi bitirmek istediğinizi yalnızken söylemeye özen gösterin.

Yüz yüze konuşun: Beraber olduğunuz kişiye ve ilişkinize çok büyük haksızlık yapmak istemiyorsanız, ilişkinizi, telefonla veya mesaj yoluyla bitirmeyin.

Aşkın bazı temel yalanları var mı?
Kimilerine göre aşk yalansız olmalı, kimilerine göre ise aşkta yalan mutlaka olmalı. Uzmanlar bu konuların dünya durdukça tartışılacağını belirtiyor. Ancak aşkın 2 temel yalanı olduğu düşüncesi, daima ağır basacak gibi. Örneğin:

Mutluluk romantizmdir yalanı:
Eğer ‘Beni sadece romantik bir ilişki mutlu eder’ diye bir bakış açısıyla hayata bakıyorsanız, işiniz zor demektir.

Tek bir aşk ve sevgi yok…
Çünkü romantizm, her koşulda, her durumda, hayatın her döneminde insanı mutlu edemez. Ayrıca, her ilişkinin ‘kurtuluşu’ romantizmden geçmeyebilir. Yani bu düşünce yalandır.

Tek bir ‘aşk’ veya ‘sevgi’ biçimi yok. İnsan her şeye aşık olabilir. Aşk zamanla şekil değiştirir. Bir çocuk için aşk, el ele tutuşmayla eş değerdeyken, bir genç için cinselliği çağrıştırabilir.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle