Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Tabii gıdalarla doğal güzelliğin sırları

Bayanlara, tabii gıdaları tavsiye eden uzmanlar, sivilcelere yeşil yapraklı bitkilerin, cilt kuruluğuna zeytinyağı ve kırışıklıklara ise ahu...

Bayanlara, tabii gıdaları tavsiye eden uzmanlar, sivilcelere yeşil yapraklı bitkilerin, cilt kuruluğuna zeytinyağı ve kırışıklıklara ise ahududu ve böğürtlen gibi orman meyvelerinin faydasını belirtiyor. 

Uzmanlar, ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı bitkilerin bol miktarda antioksidan içerdiğini belirtiyor. Yeterince demir almayan kadınların suratlarında koyu renkli halkalar belirdiğine dikkat çekiyor. Sorunlu cilde sahip hastalar üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, diyetlerine çinko eklendiğinde, 3 ayda yüzde 85′lik bir iyileşme olduğunun tespit edildiğini kaydediyor.

Su: 
Kurumuş bir cildin soluk ve gri göründüğünü belirten uzmanlar, buna en iyi gelen şeyin ise su olduğunu bildiriyor. Nemlenen cildin daha sağlıklı göründüğünü, ayrıca kırışıklıkların da bu şekilde daha az belli olduğunu ifade eden uzmanlar, bunun için her gün minimum 2 litre su içilmesini, eğer egzersiz yapılıyorsa, bu miktarın arttırılmasını öneriyor.

Zeytinyağı: 
Cilt kuruluğuna karşı tavsiye edilen zeytinyağı, pürüzsüz bir cilt sağlıyor. Eğer çok kuru ve dökülen bir cilde sahipseniz, yeterince yağ almıyor olabilirsiniz. Eğer kuru cilt probleminiz varsa, günde 1 çorba kaşığı zeytinyağı sizin için idealdir. Eğer probleminiz tıkanmış gözeneklerse, o zaman zeytinyağındaki yağ asitleri bunların temizlenmesine yardımcı olur.

Soya: 
Uzmanlar, sivilceyi önleyen soyanın, hangi formda olursa olsun tam bir cilt kurtarıcısı olduğuna dikkat çekiyor. İçerdiği östrojene benzeyen kimyasallar sebebiyle, akne oluşumunun önüne geçebildiğini belirtilen soyada, ayrıca yeni hücre oluşumuna yardımcı olan ve cildi nemli tutan E vitamininden de bol miktarda bulunuyor.

Orman meyveleri: 
Dut, böğürtlen, ahududu, çilek gibi orman meyvelerinin kırışıklıklara iyi geldiğini belirten uzmanlar, yaşlanmayı geciktirme konusunda ümit veren, polifenoller (bir tür antioksidan) içerdiklerini, ayrıca kısa zamanlı hafıza ve denge için de yararlı olduklarını belirtiyor. Uzmanlar, bir avuç çilekte bulunan C vitamininin, günlük ihtiyaç olan kolajeni tekrar üretmeye yetecek miktarda olduğuna dikkat çekiyor.

Havuç: 
Uzmanlar, havucun kırışıklığa iyi geldiğini, içeriğindeki beta karotenin, kuru cilt için birebir olduğunu belirterek, “Bu maddenin, kayısı ve tatlı patates gibi diğer turuncu renkli sebze ve meyvelerde de bir hayli fazla bulunuyor” diyor.

Yulaf: 
Toksinlerin dışarı atılmasını sağlayan yulafın ağır ağır pişirilerek hazırlanması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, yulafın içerdiği liflerin, vücut tarafından toksinleri filtre etmekte kullanıldığını, ayrıca B vitaminleri açısından da son derece zengin olduğunu kaydediyor.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle