Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Organize anne olmanın yolları

Eş, çocuklar; kısacası tüm ailenin düzenli bir şekilde yaşaması tamamen annenin organize olmasına bağlı. Mutfağınız bir sürü post it’ler v...

Eş, çocuklar; kısacası tüm ailenin düzenli bir şekilde yaşaması tamamen annenin organize olmasına bağlı.

Mutfağınız bir sürü post it’ler ve yapılacaklar listesiyle mi dolu? Arabanızın anahtarını bulmanız saatlerinizi mi alıyor? Veya çocuklarınızın oyuncakları, eşinizin eşyaları dağınık bir şekilde ortalıkta veya kayıplarda mı? O zaman size birkaç önerimiz var.

Birçok sorumluluğun anneye bağlı olduğunu biliyoruz ve bu yüzden sevgili annelerin işini kolaylaştırmak üzere organize olmanın kolay yollarını sizlerle paylaşıyoruz.

Kağıtlarınız için

Professional-organizer.com sitesi annelerin fatura gibi önemli kağıtlarını, belgelerini saklayacakalrı bir alanın mutlaka olması gerektiğini belirtiyor. Okumak üzere dergi, gazete gibi diğer şeylerin de bir alanı olmalı. Kısacası evde kağıtların her birinin kendine özel bir alanı olmalı. Bu şekilde sürekli etrafı toplamak ve onları bulmak yerine hepsinin belli bir yeri olmuş olur.

Herşeyin bir yeri olsun

Dağınıklığın aslında sizlere verdiği mesaj: eşyaların kendilerine özel bir alan istemesidir. Professional-organizer.com sitesinin anneler önerisi özellikle çok kullandıkları eşyaların daha gözle görülür ve kolay ulaşılır bir alanı, diğer eşyaların ise daha gizli saklı bir alanı olması. Ve her seferinde üşenmeyip, eşyaları yerine koymanız. Ayrıca bir alan belirlemeniz eşyaların adedine de sınır koyabilmenizi ve tutumlu olmanızı da dolaylı yoldan sağlayacaktır. Herşeyin yeri belli olduğu için herhangi bir eşyanızın yerini bulmakta zorlanmayacaksınız.

Ajanda şart

Her daim yanınıza olacak bir takviminizin, ajandanızın olması da şart. Bu ister bir defter, ister elektronik formda (bilgisayar, cep telefonu) olsun, her annenin zaman planlamalarının yazılı olduğu bir liste hayat kurtaracaktır. Bir doktor randevusundan yapılacak yemeğe, iş toplantısından sosyal etkinliklerinize kadar herşeyi bu ajandanıza not edin. Böylece ne yapacağınız her zaman elinizin altında olsun. Ancak bu şekilde hiçbirşeyi atlamayabilir ve işlerinizi eksiksiz tamamlayabilirsiniz.

Post-it’ler yerine dosya

CarryCargot.com sitesi değişik bir öneride bulunuyor: kendinize separatörlü bir dosya alın. Yani etrafta bir sürü telefonların yazılı olduğu kağıtlar, post-it’ler yerine tek bir dosyanın içinde herşeyinizi bulundurun. Bu dosya separatörlü olsun ki, her kağıtların konacak ayrı bir bölümü olsun. Böylece hem bulmanız kolaylaşsın, hem de kaybetmeniz zorlaşsın. Ayrıca buzdolabınızın üstü görüntü kirliliğinden arınsın!

Sihirli çanta

Bir annenin çantasında neler olur? Neler olmaz ki… Mendilden yarabandına, yiyeceklerden yedek kıyafete kadar çocukları için gerekli olabilecek herşeyi anneler kendilerine gerekli olan eşyalarla birlikte çantasında taşır. Theorganizedparent.com sitesi bu konuda bör öneride bulunuyor. Kendinize iki çanta yapın; bir tanesi sizin kişisel çantanız olsun. Diğeri ise çocuklarınız için sihirli çanta. Yani içinde ilkyardım malzemelerinden mendillere, leke çıkarıcılardan mini dikiş setine kadar gerekli olan herşey bu çantada olsun.

Kaynak: Pudra

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle