Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Kuşkucu insanların kalbi tehlikede

Amerikan Psikoloji Derneği’nin halka yönelik bilgilendirme yayınlarında yer alan bilgilere göre, kalp hastalıkları ile kişilerin psikolojisi...

Amerikan Psikoloji Derneği’nin halka yönelik bilgilendirme yayınlarında yer alan bilgilere göre, kalp hastalıkları ile kişilerin psikolojisi arasında yakın bir ilişki bulunuyor.

Kalp sağlığını olumsuz etkileyen davranışlar ve psikolojik durumlar, öfke, saldırganlık, kuşkuculuk, güvensizlik, depresyon, sürekli zamana karşı yarışmak sabırsızlık şeklinde sıralanıyor.

Uyarılar


- Normal tansiyonlu insanlar arasında, ‘öfke’ ölçeğinde yüksek puanlar alanlar, düşük puan alanlardan üç kat daha fazla kalp krizi riski taşıyor.

- Öfke, saldırganlık, kuşkuculuk ve güvensizlikten oluşan ‘düşmanlık’ ölçeğinde yüksek puanlar alanlar, elektron tomografi ile yapılan damar ölçümlerinde, ‘düşmanlık’ ölçeğinde düşük puan alanlardan iki kat fazla damar sertleşmesi gösteriyor.

- Kalp krizi geçiren hastalar, krizden sonra depresyona girdikleri takdirde takip eden yıl içinde ölme olasılıkları, depresyonda olmayanlara göre 3 kat artıyor.

- A Tipi Davranış denilen, öfkeli, sabırsız, sürekli zamana karşı yarışan, kendini başkalarının gözüyle değerlendiren davranış grubunu değiştirmeye yönelik Grup terapi alan hastaların, 4 yıl takip sonunda kontrol grubuna oranla yüzde 44 daha az ikinci kalp krizi geçirdikleri gözlendi.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle