Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Çörek otunun bilinmeyen faydaları

Yapılan bilimsel araştırmalar, Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in asırlar önce bildirmesine rağmen kıymeti yeni yeni anlaşılan çörek otunun ina...

Yapılan bilimsel araştırmalar, Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in asırlar önce bildirmesine rağmen kıymeti yeni yeni anlaşılan çörek otunun inanılmaz bir şekilde birçok hastalığa şifa olduğunu ortaya çıkardı.

Bütün araştırmalar ve deneyler hep aynı sonucu veriyor. Çörek otu hakikaten ölümden başka her şeye şifa oluyor.

İşte çörek otunun faydaları:

AIDS

Son zamanlarda AİDS için yapılan çörek otunun faydaları konusundaki çalışmalar, bitkinin doğal katil hücre aktivitesini arttırırken aynı zamanda yardımcı ve bastırıcı t-lenfosit hücre miktarını da olumlu etkileyerek, bağışıklık sistemi üzerinde meydana getirdiği inanılmaz olumlu sonuçları gözler önüne sermiştir.

Alerji

Alman bilim adamları aralarında alerjik burun iltihabı, astım ve egzama belirtileri gösteren yüzü aşkın alerjik hasta üzerinde uyguladıkları çörekotu tedavisi sonucunda çörek otu yağının anti-alerjik etki göstererek terapötik etkisinin olduğu sonucuna varmışlardır.

Hindistan’da yapılan bir araştırma ise çörek otundaki nigellon bileşiğinin anti-histaminik etki göstererek histamin salgılanmasını baskıladığı görülmüştür.

Antioksidan etkisi

Journal of Clinical Psychology in Medical Setting Dergisinde bilim adamlarının karbontetraklorid ile deneysel olarak toksisite oluşturulan farelerin çörekotu yağıyla beslendikleri takdirde bitki yağının anti oksidan etki göstererek denek hayvanlarının toksin etkilerden korunduğuna yer vermiştir.

Drug and Chemical Toxicology Dergisinde benzer bir araştırmaya; yani çörek otu yağında anti oksidan maddelerin bulunduğuna yer vermiştir.

Bağışıklık sistemi

Amerika’da bilim adamları yaptıkları araştırmalar sonucunda bitki tohumlarının bağışıklık sistemi üzerinde güçlendirici etkisi olduğu ortaya koymuşlardır.

Denekler tarafından günde alınan 2 gr. çörekotu, deneklerde yardımcı T-lenfosit, baskılayıcı T-lenfosit ve doğal katil hücre sayısını artırıcı etki göstermiştir.

Başka bir araştırmada uzmanlar ise bitkinin bağışıklık sistemi hücreleri üzerinde uyarıcı etkisi olduğu sonucuna varmışlardır.

Çörek otunun faydalarından biriside zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Bunun için çörek otunu veya yağını kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle