Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Son yazılar:

latest

Bebeklerde kolik ağlamaları nasıl giderilir?

Bebeklerde sıkça oluşan ve kolik olarak da adlandırılan gaz sancısı, özellikle ilk defa bebek sahibi olmuş deneyimsiz anne-babaların başa çı...

Bebeklerde sıkça oluşan ve kolik olarak da adlandırılan gaz sancısı, özellikle ilk defa bebek sahibi olmuş deneyimsiz anne-babaların başa çıkmakta zorlandığı problemlerin başında geliyor. Peki, yeni doğan bebeklerde kolik ağlamaları nasıl giderilir? İşte bu sorunun cevabı…

Kolik, bebeğin mide civarına aniden saplanan bir ağrıyla, bacaklarını yukarı çekerek her gün saatlerce ağlamasına neden olabilir.

Kolikle karşılaşınca paniklemeyin!

Susmamacasına ağlayan bebeğini sakinleştirmek için panik olan anne, bebeği için ne yapacağını da bilmiyorsa, bu süreç hem anne hem de bebek için daha sancılı geçer.

Bebeklerde kolik ağlamaları özellikle akşamları meydana gelir. Bebek iki ya da üç aylık olduğunda sıklaşan kolik şikayeti bebek altı aylık olduğu sıralarda düzelir veya tamamen kaybolur.

Bebeğin gaz sancısı çektiği zamanlarda annelerin yapabileceği birkaç yöntem mevcut. Bunlar şu şekilde özetlenebilir:

- Bebeğinizi kolunuzda ya da bebek salıncağında sallayın.
- Bebeğinizin sindirim yolunu izleyerek karnını ve ayaklarını ovun.
- Bebeğin karnına sıcak havlu koyun veya o bölgeye masaj yapın.
- Bebeğinizin gaz sancısı damlasını yemeğinden 20 dakika kadar önce verin.
- Dereotu, rezene, papatya gibi bebeğinizi rahatlatıcı bitkisel çaylar içirin. Ancak bunların miktarı ve sıklığı konusunda muhakkak doktorunuza danışın. Bu tür bitkisel ilaçları kullanırken kullanım oranının 120 ml’nin üzerine çıkmaması gerekir. Bu miktar göz kararı ile 1 gün içinde en fazla bir çay bardağı anlamına gelir.
- Halen bebeğinizi emziriyorsanız gün boyu dinlenin ve sütünüzün gece birikmesini sağlayın.
- Daima bolca sıvı alın ve dengeli beslenin. Bu sayede sütünüz bebeğiniz için yeterli olur.

Kolik ağlaması sırasında yapabilecekleriniz:

- Bebeğin kolik ağlamaları belli saatlerde ise bu saat yaklaşırken bebeğe banyo yaptırın, ortam değiştirin.
- Bebeğin kolik ağlamaları öncesinde arabayla gezdirin.
- Bebeğin kolik ağlamalarının sıklaştığı saatlerde bebeği babası, anneannesi ya da babaannesi ile bırakın. Farklı kişilerle olmak bebeğin kolik ağlamasını azaltır.
- Bebeğinizi kolik ağlaması sırasında kucağınıza alın.
- Bebeğin ağlamasından çok etkileniyorsanız bebeği kucağa alma görevini babaya veya evdeki diğer yakın kişiye verin. O süre içinde onunla aynı odada bulunmayın.
- Bebeğinizin dikkatini dağıtın, farklı şeylerle ilgilenmesini sağlayın. Bunun için elektrik süpürgesi, çamaşır makinesi, saç kurutma makinesi gibi elektrikli aletleri çalıştırabilirsiniz.

Unutmayın!

Kolik geçici bir rahatsızlıktır ve bu, bebeğinize bir zarar vermez. Tıbbi muayeneler sonucunda bebeğinizin başka bir rahatsızlığı olmadığını gördüğünüzde ve bu problemin 3 ay sonunda biteceğini düşündüğünüzde kolik ağlamalarının da yüzde 80 oranında azaldığını fark edeceksiniz.

Hiç yorum yok

Yaşam Televizyonu sayfalarındaki yazılar hakkında her türlü eleştiri, yorum ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Teşekkürler.

Önizle